Pește englezesc cu cel mai bun sos de usturoi

Pește englezesc cu cel mai bun sos de usturoi

Am decis ce o sa gatesc sambata si am zis sa va prezint reteta. Va promit că dacă aveți musafiri vor ador acest peste eglezesc cu sos de usturoi. Daca urmezi acesti pasi, nu ai cum să dai greș. 

Ingrediente:

● 4 fileuri de cod

● 150 g făină

● 150 ml bere blondă

● 2 ouă

● ulei pentru prăjit

● sare

Pentru servit:

● cartofi prăjiți

● sos de usturoi

Mod de preparare:

1. Făina se amestecă bine cu berea, evitând cocoloașele.

2. Se adaugă gălbenușurile. Albușurile se bat cu un praf de sare și se adaugă și ele.

3. Se trec fileurile prin amestec și se pun la prăjit.

4. Se scot fileurile pe hârtie absorbantă și se servesc alături de cartofi prăjiți și sos de usturoi.

Așa se face cel mai bun sos de usturoi!

✽ 5-6 căței de usturoi se curăță și se zdrobesc cu o linguriță de sare. Se amestecă bine cu 2-3 linguri de ulei de măsline, apoi se adaugă 150 g de smântână. La final, se poate decora cu 2-3 fire de pătrunjel proaspăt, tocat mărunt.

Loading...