Ingrediente pentru pește cu sos curry:

● 4 bucăți pește

● 5 roșii din bulion
● 5 cepe

● 6 căței usturoi

● 5 ardei iuți
● 1/2 linguriță ghimbir proaspăt
● 1/2 linguriță curcuma
● 1/2 linguriță curry

● 2 crenguțe cimbru
● 150 g margarină

● sare

● o lămâie
● 2-3 fire pătrunjel, pentru servit

1. Se topește margarina și apoi se pun la călit ceapa, crenguțele de cimbru, usturoiul și ghimbirul. Se lasă un minut.
2. Se adaugă roșiile, se acoperă și se lasă 2-3 minute să fiarbă. Se adaugă curcuma, curry și ardeii iuți tăiați.
3. Se pune peștele, se acoperă și se lasă 5 minute la fiert.
4. Se adaugă apă cu sare, în funcție de cât sos se dorește a se obține, se acoperă și se mai lasă la fiert până se gătește peștele. Se servește cu felii de lămâie și pătrunjel tocat.

Te invit să încerci rețeta asta de roșii umplute!