Pește cu legume

Pește cu legume

Încercăm ca măcar o dată pe săptămână să avem o masă cu pește? Este sănătos și gustos, este păcat să nu ne folosim de beneficiile peștelui. Pentru azi: pește cu legume!

Ingrediente

  • un kg pește
  • o vânătă
  • 10 roșii mici
  • 2 morcovi fierți
  • o căpățână usturoi
  • 4-5 linguri ulei
  • câteva fire pătrunjel
  • sare
  • piper
  • o lămâie

1. Vânăta se taie rondele, se
presară cu sare și se lasă 10 minute
să-și elibereze sucul.
2. Peștele se stropește cu ulei,
se presară cu sare și piper și se
așază într-o tavă de copt împreună
cu roșiile, stropite și ele
cu ulei. Se pune și căpățâna de
usturoi tăiată în două. Se lasă la
cuptor 20 de minute.
3. Feliile de vânătă se șterg de
suc și se așază pe grătar. Morcovii
fierți se taie rondele.
4. Vinetele, morcovii, lămâia felii
și pătrunjelul se pun în tavă, lângă
pește, cu 5 minute înainte de
expirarea timpului de coacere.

Dacă îți place peștele, e obligatoriu să faci acest peste cu legume la cuptor! E de nota 10!

Sursa foto: Shutterstock