Persoanele mai în vârstă ar trebui să consume mai multe legume și fructe

Persoanele mai în vârstă ar trebui să consume mai multe legume și fructe

Mai multe legume și fructe înseamnă pentru persoanele mai în vârstă, și nu numai, sănătate pentru organism. Iată cum pot ele să ajute

Ați auzit probabil că toate fructele și legumele sunt bune pentru organism și este important să le mâncați în fiecare zi.

Fructele și legumele pot reduce riscul unor afecțiuni cronice

În comparație cu persoanele care mănâncă câteva fructe, legume și leguminoase, persoanele care mănâncă cantități mai mari ca parte a unei alimentații sănătoase pot avea un risc redus de boli cronice.

Aceștia au un risc redus și de accident vascular cerebral, boli cardiovasculare, diabet zaharat tip 2 și cancere în anumite părți ale corpului (gură, gât, plămân, esofag, stomac și colon-rect).

Ceapa roșie și motivele pentru care ar trebui să o consumi mai des

O dieta sănătoasă este una care:

– conține o varietate de fructe, legume, cereale integrale și lapte fără grăsimi sau cu conținut scăzut de grăsimi și produse lactate

– include carne slabă, carne de pasăre, pește, legume, ouă, nuci și semințe

– echilibrează aportul de calorii cu nevoi calorice

-are un conținut scăzut de grăsimi saturate, grăsimi trans, colesterol, sare (sodiu) și zaharuri adăugate.

Atunci când creșteți cantitatea de fructe, legume și leguminoase pe care le mâncați, asigurați-vă că le mâncați în locul alimentelor mai puțin nutritive, nu în plus față de acestea.

Fibrele din fructe, legume și leguminoase sunt importante.

Dietele bogate în alimente care conțin fibre pot reduce riscul bolilor de inimă.

Fibrele sunt, de asemenea, importante pentru tranzitul intestinal. Constipația poate fi o problemă pe măsură ce îmbătrâniti și este important să consumați alimente bogate în fibre.

Siliciul, un mineral esențial pentru organism. Combate și insomnia

Când cumpărați fructe și legume, alegeți diferite tipuri și culori pentru a oferi o varietate de substanțe nutritive și alte substanțe vegetale sănătoase.

Fructele și legumele care conțin vitaminele A și C, dar și potasiul sunt enumerate mai jos.

Toate legumele și fructele conțin fibre dietetice.

Fibrele dietetice din fructe și legume sunt reduse prin curățare și stoarcere, așa că mâncați întregul fruct și tăiați legumele.

Persoanele mai în vârstă ar trebui să consume mai multe legume și fructe

Surse de vitamina A (carotenoide)

– legume portocalii precum cartofii dulci, morcovii, dovleacul

– roșii și produse din roții, ardei gras

– legume cu frunze verzi, spanac, salate, etc

– fructe portocalii și galbene precum mango, pepenele galben, caisele, piersicile, grapefruitul

Cele mai importante 5 sfaturi de sănătate pentru anul 2018

Surse de vitamina C

– citricele, kiwi, căpșunile, guava, papaya, pepenele galben

– broccoli, ardeiul gras, roșiile, varza, varza de bruxelles, cartofii

– spanacul și alte legume cu frunze verzi

Surse de folați

– fasole gătită și mazăre

– portocale și suc de portocale

– legume cu frunze verde închis

Surse de potasiu

– cartofi dulci gătiți, cartofi albi

– legume verzi gătite

– boabe uscate gătite

– soia

– produse din roșii

Strategie pentru sănătate: ce să faci acum ca să-ți fie bine tot anul

Consumul de legume și fructe oferă și alte beneficii

Unul este controlul caloriilor: multe fructe, legume și leguminoase au un conținut scăzut de calorii, deoarece sunt bogate în conținut de apă și fibre.

Deci, dacă încercați să slăbiți, fructele și legumele vă pot ajuta să vă simțiți plini fără a consuma prea multe calorii.

Fructele și legumele sunt ambalate cu vitamine, minerale, fibre și alți nutrienți.

Acestea vă pot ajuta să obțineți cea mai mare cantitate de nutriție din numărul zilnic de calorii pe care ar trebui să le mâncați.

Amintiți-vă că legumele diferite sunt bogate în substanțe nutritive diferite, deci vizează o varietate de legume pe parcursul întregii săptămâni.

Și nu uitați nici de fasolea uscată și nici de mazăre.

Ai peste 50 de ani? Iată cum să previi problemele digestive

Persoanele mai în vârstă ar trebui să consume mai multe legume și fructe

Fructele, legumele și legumele sunt împachetate cu substanțe nutritive.

Mai sus aveți exemple de fructe, legume și leguminoase care furnizează nutrienți importanți precum vitaminele A și C, potasiul și fibrele dietetice.

De exemplu, dacă consumați o dietă de 2.000 de calorii, este recomandat să consumați zilnic aproximativ 4 și 1/2 căni de fructe și legume.

O prudență în ceea ce privește cumpărarea de fructe și legume ambalate (conservate, congelate sau uscate) este faptul că ele pot conține zaharuri, grăsimi saturate sau ingrediente de sodiu pe care ar putea să le limitați.

Acordați o mai mare etichetei înainte de a cumpăra produsele dorite.

Iată un exemplu de salată sănătoasă

Ai nevoie de

– ceapă

– ardei gras

– puțin ulei de măsline (sau de care preferi)

– mazăre

– pătrunjel proaspăt

– 1 cățel de usturoi (opțional)

– orez brun fiert în apă fără sare

– piept de pui fără pielițe

– sos de roșii (opțional)

– sare și piper după gust.

Acestea pot fi ingrediente pentru o salată rece, dacă se fierb din timp legumele.

Dar se poate face și o salată caldă dacă sotați la tigaie ceapa, ardeiul gras, adăugați sosul de roșii, mazărea, condimentele.

La final, adăugați și orezul brun și pieptul de pui mărunțit.

Sursa foto