Persoanele inteligente îmbătrânesc mai greu. Psihologul explică de ce

Persoanele inteligente îmbătrânesc mai greu. Generația actuală își va menține mai mult tinerețea

Persoanele inteligente îmbătrânesc mai greu. Oamenii de ştiinţă susţin că bătrânețea este indusă de mintea noastră. Deci, există o legătură considerabilă între nivelul de inteligenţă al unei persoane şi modul în care acesta se raportează la îmbătrânire.

În opinia psihologului Angela Nuțu, există un clişeu care spune că vârsta noastră este direct proporţională cu modul în care credem că suntem şi cu modul în care ne simţim. Așa că este posibil că persoanele inteligente îmbătrânesc mai greu. Psihologul explică de ce:

“Toate atitudinile și așteptările noastre cu privire la îmbătrânire chiar joacă un rol important. Astfel, cei care îşi păstrează o minte puternică şi gândesc pozitiv au trupuri sănătoase şi îmbătrânesc mai greu. Dar oare acesta să fie secretul? Atâta timp cât gândeşti ca o persoană mai tânără vei îmbatrâni mai greu şi te vei îmbolnăvi mai puţin? Şi cum faci să gândeşti şi să te simţi mai tânăr? Răspunsul ar fi că inteligenţa influenţează starea fizică şi vârsta pe care le resimţim. Cu cât o pesoană are un coeficient de inteligenţă mai ridicat, cu atât are şanse să se menţină tânără un timp mai îndelungat. Cu cât ai fost mai inteligent în adolescenţă şi în tinereţe, cu atât mai bine te vei simţi la 70 de ani. Vârsta psihologică este o expresie care confirmă faptul că inteligența pare să încetinească îmbătrânirea”, explică psihologul Angela Nuțu.

Citește și: Psiholog român dezvăluie: 6 secrete care ne mențin tineri

Persoanele inteligente îmbătrânesc mai greu. Generația actuală își va menține mai mult tinerețea

Specialistul afirmă că acest lucru este o veste bună atât pentru generaţia actuală, care este într-o permanentă evoluţie şi este mereu conectată la tot ceea ce este nou, dar şi pentru generaţiile anterioare care nu au fost la fel de conectate la tehnologie, dar s-au aflat de asemena într-o continuă evoluţie. Aşadar, este de dorit să avem un nivel de inteligenţă mediu sau chiar ridicat.

Angela Nutu“Statistic vorbind, oamenii sunt mai inteligenți cum nu au fost vreodată în istoria omenirii. În timpul vieții noastre am beneficiat de cele mai multe și uimitoare explozii tehnologice. În general, chiar dacă nu întotdeauna vin concomitent, inteligența conduce către o spiritualitate mai înaltă. Când fac cunoștință prima data cu o tehnologie, oamenii sunt atât de absorbiți de strălucirea ei încât uită de aspectul spiritual al vieții. În timp, cu cât se vor obișnui cu acea tehnologie, o vor asimila și o vor folosi în evoluția lor spirituală. Atunci când se întâmplă asta, oamenii sunt mai fericiți ca oricând. În plus, procesul de îmbătrânire fizică și psihică încetinește considerabil. Omenirea se află la un mic pas de a-și asimila tehnologia și de a o folosi în progresia sa spirituală”, explică psihologul Angela Nuțu.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com