Pericole ascunse în alimente de care trebuie să știm!

Pericole ascunse în alimente de care trebuie să știm!

Știm deja că toate alimentele procesate, chiar și carnea crudă sau laptele proaspăt pot conține o mulțime de conservanți, arome și coloranți care ne afectează profund sănătatea. Dar iată câteva pericole ascunse în alimente de care trebuie să ne ferim.

 

Carnea de pui tratată cu clor

Clorul este unul dintre cei mai puternici dezinfectanți care poate avea beneficiile lui folosit în concentrațiile admise. Există clor și în apa pe care o bem zilnic. Dar, când este folosit în concetrație mare pentru a spăla carnea de pui, poate fi un pericol pentru sănătate. Se pare că această metodă a fost interzisă în Uniunea Europeană din 2010, dar nu toți producătorii o respectă.

Batoanele cu cereale

Citește cu mare atenție eticheta batoanelor cu cereale și cumpără produse de calitate din această gamă. În Danemarca, au fost interzise pentru că, susține autoritatea privind protecția consumatorului din această țară, conțin prea multe substanțe toxice care pot afecta rinichii și ficatul copiilor.

Pericole ascunse în alimente

Mare atenție la carnea pe care o cumperi

Sunt mulți producători care folosesc tot felul de hormoni de creștere, care determină animalele din ferme să ia rapid în greutate. Porcii, curcanii și vitele erau hrănite până de curând cu suplimente în care se găsea ractopamina, o substanță care provoacă afecțiuni cardiace la oameni. A fost interzisă în 160 de țări, inclusiv China, statele europene și Rusia.

Mare atenție la produsele ”light”

Așa numitele produse cu un conținut scăzut în grăsimi sunt fabricate uneori cu olestra, o grăsime sintetică, al cărei gust ne păcălește. Se găsește în chips-uri, înghețată, margarină, sosuri sau produse de patiserie. Ea este deja interzisă în Canada și în mai multe state din Europa. Așa numitele produse cu grăsimi light sau fără zahăr au de fapt alte pericole ascunse în alimente, decât cele cunoscute de ani de zile, pentru care există remedii.

Atenție la BHA sau E320

Este un conservant folosit la fulgii de cartofi pentru piure instant, pentru alimentele congelate, supe și maioneze. În ultimii ani, cercetătorii au demonstrat că este foarte periculos și poate fi toxic pentru sistemul digestiv și ficat. BHA deja a fost interzis în Japonia și în unele state ale Europei. Ferește-te să cumperi produse care îl conțin.

foto: 123rf.com