Ingrediente:

Pentru aluat:

● 300 g făină
● 6 linguri ulei
● un praf sare
● 3 linguri zahăr

Pentru umplutură:

● 3 pere tari

● 50 g unt
● 2 linguri zahăr cristale

Pentru uns:

● un ou

1. Pentru aluat, se frământă ingredientele și se lasă apoi coca obținută la frigider până se prepară umplutura de pere.
2. Perele se curăță de coajă și de sâmburi, apoi se taie cubulețe.
3. Se pun perele cu 20 g unt într-o tigaie, se lasă 5 minute, se pune zahărul și se lasă să se caramelizeze puțin, apoi se scot.
4. Restul de unt se topește și se unge interiorul aluatului întins cu sucitorul, păstrând și pentru exterior.
5. Se pun perele peste aluat, se rulează, se transferă în tava de copt, se unge cu restul de unt și apoi cu oul bătut și se lasă la cuptor 25 de minute.

Sursa foto:Shutterstock