Penne cu sos şi carne tocată

Ingrediente
►400 g penne
►50 g unt
►500 g carne de vită tocată
►20 ml ulei
►sare
►piper
►2 cepe
►2-3 căţei usturoi
►cimbru uscat și verde
►2-3 crenguțe rozmarin
►3-4 linguri pastă de roșii
1. Se pun pastele să fiarbă în apă cu sare și ulei, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. După ce au fiert, se scot într-o sită și se trec prin 2-3 jeturi de apă, apoi se lasă la scurs.
2. Se curăță ceapa și usturoiul, se toacă mărunt și se călesc în uleiul de măsline. Se adaugă carnea tocată și o cană de apă. Se lasă să fiarbă la foc mic până scade. Se mai adaugă apă, dacă este nevoie, și apoi se pune pasta de roșii.
3. Spre sfârșit,  după ce a fiert carnea de vită, se condimentează cu sare, piper și cimbru uscat și verde. Se acoperă și se lasă să se răcorească. Se topește untul într-o cratiță și se pun pastele. Se presară un praf de sare și se dau de-o parte.
4. Pastele se amestecă  cu sosul de carne și se bagă câteva minute în cuptor. Se servesc ornate cu frunzulițe de rozmarin.

Loading...