PENNE CU ROȘII ȘI PARMEZAN

► Ingrediente
► 400 g penne
► 100 g unt
► 100 g parmezan
► sare
► piper
► o crenguță rozmarin
► 3-4 roșii cherry
► 400 g piure de roșii
► o linguriţă miere
► 3-4 căţei usturoi

► Preparare:
1. Se fierb pastele în apă cu sare și cu o linguriță de ulei. Se scot în sită, se dau prin jet de apă rece, apoi se lasă la scurs.
2. Se curăţă usturoiul, se pisează și se amestecă cu sarea și cu o parte din unt. Se adaugă miere, piper, rozmarin și piure de roșii. Se dă în clocot câteva minute.
3. Restul de unt se topește, se pun pastele și se amestecă.
4. Pennele se pun într-un bol, se toarnă sosul de roșii și se servesc ornate cu parmezan ras, crenguțe de rozmarin și roșii cherry.

Loading...