Penne cu legume

Penne cu legume

Dacă îţi plac reţetele cu paste, trebuie neapărat să încerci şi această reţetă de penne cu legume. Este simplă şi foarte gustoasă.

Ingrediente pentru penne cu legume

►300 g penne
►300 g broccoli
►o ceapă roşie
►2-3 ardei capia
►300 g fasole verde
►3-4 roşii 
►sare
►pătrunjel proaspăt
►ulei de floarea-soarelui
►piper negru măcinat
►2-3 linguri ulei de măsline
►3-4 lingurițe oțet aromatic
►o linguriță zahăr sau miere

Cum prepari penne cu legume

1. Se pune să fiarbă într-o oală de 3 litri apă cu sare și ulei. Când începe să clocotească, se adaugă pennele și se lasă să fiarbă conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
2. După ce s-au fiert, se scot în sită și se lasă în apă rece aproximativ 30 de minute, apoi se scot în sită și se lasă la scurs.
3. Separat, se spală ardeii, se curăță și se taie fâșii. Se rumenesc în tigaia unsă cu ulei de floarea-soarelui. Se adaugă roșiile tăiate cubulețe și se lasă să scadă. Între timp, se fierb fasolea și broccoli.
4. Într-un bol, se pun pastele fierte, legumele fierte și tăiate, ardeii și roșiile, se adaugă ceapa roșie tăiată solzișori și se condimentează cu sare, piper, ulei, oțet aromatic și zahăr. Se amestecă bine și se servește ornată cu pătrunjel proaspăt.
Foto: Shutterstock

Loading...