Pe 15 mai, sărbătorim în sânul familiei

Pe 15 mai, sărbătorim în sânul familiei

După ce, în prima duminică din mai, este celebrată mama, urmând ca, duminica următoare să-i fie dedicată tatălui, data de 15 mai a fost declarată Ziua Internațională a Familiei. Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite a stabilit această zi în 1993. 15 mai a devenit și Ziua Familiei Române, în urma unei propuneri a Institutului pentru Drepturile Omului, susținută de către Patriarhia României.

Pentru că fiecare copil are nevoie atât de tatăl său cât și de mama sa, pentru a crește armonios, sărbătoarea este dedicată, în întreaga lume, familiei. Este un bun prilej de a petrece timp de calitate în compania celor mai dragi ființe, motiv pentru care părinții primesc liber de la serviciu de zilele lor, în cazul în care ar trebui să lucreze duminica. Un comportament parental adecvat și un stil de viață sănătos constituie modele pozitive pentru copii, așa că tații contribuie, vrând-nevrând, prin felul lor de a fi, la dezvoltarea unei societăți.

Cum celebrăm Ziua Familiei

Familia este considerată nucleul societății iar importanța acestei sărbători este cu atât mai mare cu cât conceptul de familie a pierdut mult din conținut în ultima perioadă. O familie puternică și sănătoasă face ca lăstarele ei să-i calce pe urme, înnobilând societatea cărora vor aparține peste ani. Ar trebui să fie un moment la fel de așteptat și de frumos precum Ajunul Crăciunului, când bunici și nepoți, fii și veri, frați și surori să petreacă laolaltă. Pentru că e zi de sărbătoare, poți face din ea o tradiție, intrând în atmosfera de petrecere, cu decorațiuni colorate, muzică și bucate alese.  Cât despre cadouri, nu e cazul să oferi ceva scump, substanţial. E momentul darurilor simple, de suflet, care să amintească mereu clipele frumoase petrecute în familie. Obișnuiește-te să privești Ziua Familiei ca pe o sărbătoare care durează peste timp, care rămâne în suflet pentru totdeauna.

Foto: Copyright Maurice Pullin – Creative Commons Attribution-Share Alike 2.0 Generic Licence.