PĂSTRĂV PE PAT DE CEAPĂ

► Ingrediente
► 4 păstrăvi medii
► 2-3 legături ceapă verde
► 2 fire ustroi
► sare
► piper măcinat
► 3-4 linguri ulei de floarea-soarelui
► 2 roșii
► cimbru verde și uscat
► mărar verde
► 100 ml vin alb dulce
► 1-2 lămâi
► o foaie dafin

► Preparare:
1. Se curăță și se spală păstrăvii, apoi se taie capetele.
2. Separat, se curăță ceapa și usturoiul, se spală, se toacă și se pun într-o tavă.
3. Peștele se condimentează cu sare, piper, cimbru, apoi se aranjează pe patul de ceapă.Se stropeşte cu ulei și vin.
4. Roșiile tăiate se pun peste peşte. Se acoperă tava cu folie de aluminiu şi se dă la cuptor. Cu 10-15 minute înainte de a opri focul, se îndepărtează folia. Se servește cu cartofi noi nature, felii de lămâie şi mărar.

Loading...