Păstrăv la tigaie

Ingrediente:
►4 păstrăvi
►o lămâie
►cimbru
►4 căței usturoi
►2 cepe roșii
►ulei pentru prăjit
►sare de mare
►piper negru măcinat
►100 g mălai
►2 lingurițe boia dulce și iute
►mărar pentru ornat
1. Se curăță și se spală peștele în apă rece. Se lasă pe un șervet absorbant să se scurgă. Se șterge, se stropește cu puțin ulei de măsline şi se condimentează cu sare și piper. Se freacă cu condimente, iar în interior se pun un cățel de usturoi, o felie de lămâie și se lasă să stea 1-2 ore la rece, la macerat.
2. Se curăță și se feliază ceapa roșie, se freacă cu sare și ulei şi se acoperă.
3. Se scoate peștele de la rece. Se trece prin mălai și se prăjește în uleiul încins.
4. Se așază pe un platou și se acoperă cu ceapă roșie și cu boia de ardei. Se ornează cu mărar proaspăt.

Loading...