Ingrediente:

  • 4 fileuri de păstrav afumat
  • 400 g orez pentru pilaf sau rizoto
  • 3 cepe
  • 2 ardei grași de culori diferite
  • o roșie
  • 500 ml supă
  • 100 ml vin alb sec
  • 50 g unt
  • 50 g cașcaval
  • 1/2 legătură mărar
  • sare
  • piper
  • Pentru copt:

  • 1/2 pachet aluat foitaj
  • un gălbenuș
  • 1. Într-o tigaie cu unt topit se pun la călit ceapa și ardeii grași tăiați cuburi mici.
    2. După ce s-au înmuiat, se adaugă orezul, se presară sare și piper și se toarnă și supa.
    3. Se lasă la fiert 10 minute, se trage de pe foc și se pun bucățile de pește taiate mai mic și roșia tăiată cuburi. Se adaugă cașcavalul ras, mărarul tocat și vinul.
    4. Se pune amestecul într-un vas de cuptor și, drept capac, se așază aluatul. Se lipește bine de margini, și se face o gaură mică în mijloc. Se unge cu gălbenuș. Se lasă la cuptor 20 de minute, cât să se rumenească frumos
    aluatul.

    Sursa foto: Shutterstock