Paste gratinate

Paste gratinate

Iubim pastele în toate formele lor dar totuși facem destul de rar paste gratinate. Rețeta asta o să vă dea pe spate! Sunt bune de te lingi pe degete!

Ingrediente:

  • o pungă paste
  • 500 g spanac
  • 150 g cuburi de bacon
  • 200 ml smântână de gătit
  • 2 triunghiuri brânză topită
  • 25 g cașcaval
  • 2 linguri pesmet
  • sare
  • piper
  • 1. După ce a fost bine curățat și spălat, spanacul se pune 10 minute la fiert și, separat, la fel se pun pastele.
    2. Spanacul fiert și bine scurs se amestecă apoi cu brânza topită și se pune într-un vas de cuptor foarte puțin uns.
    3. Pastele fierte și scurse se amestecă apoi cu smântâna și cuburile de șuncă și se pun peste spanac. Se amestecă. Se presară sare și piper.
    4. Se presară cașcaval ras amestecat cu pesmet și se lasă la cuptor pentru 20 de minute.