Paste cu sos de măsline

Paste cu sos de măsline

Pastele delicioase cu sos de măsline sunt foarte hrănitoare şi potrivite pentru un prânz de duminică.
Ingrediente
►un pachet de tagliatele
►sare
►2-3 linguri ulei de măsline
►200 g măsline verzi fără sâmburi
►4-5 căței usturoi
►50 g unt
►1-2 linguri brânză mascarpone
►3 fire mărar
►3 fire cimbru și busuioc verde
►50 g migdale măcinate coapte
►100 g parmezan
►3-4 linguri pesmet
Preparare
1. Pentru început, se pun 2 l de apă să fiarbă cu o linguriță de sare și uleiul de măsline. Se lasă să clocotească și apoi se adaugă pastele. Se fierb acoperite cu un capac.
2. În acest timp, se spală măslinele verzi, se lasă să se scurgă și se curăță usturoiul. Măslinele se pun într-un bol împreună cu usturoiul, cimbrul și busuiocul, cu untul moale, migdalele măcinate și mărarul.
3. Se pasează cu blenderul și se obține o cremă foarte gustoasă și fină. Se adaugă și brânza mascarpone și 2 linguri de pesmet. Se amestecă și se potrivește, după gust, cu sare și piper verde.
4. Se scot pastele, se scurg și se clătesc în apă rece. Se încălzesc câteva minute și se amestecă cu sosul de măsline. Se servesc cu parmezan și se ornează cu frunzulițe de busuioc proaspăt.
Încearcă şi reţeta de paste carbonara!

Loading...