Paste cu sos de măsline

Paste cu sos de măsline

Paste cu sos de măsline- pentru când suntem grăbiți și fără chef de bucătăreală elaborată!

Ingrediente

  • o cutie spaghete sau alte paste
  • 4 roşii foarte copate
  • 20 măsline negre fără sâmburi
  • 8 fileuri anşoa
  • 2 linguriţe capere
  • 2 căţei usturoi
  • 2 linguriţe bulion
  • 40 g unt
  • oregano
  • boia de ardei iute
  • 1. Roşiilor li se face o crestătură şi se cufundă un minut în apă clocotită. Se curăţă de pieliţe și se taie felioare.
    2. În unt se pun usturoiul presat, fileurile de anşoa, caperele şi boiaua de ardei iute.
    3. Se adaugă măslinele, roşiile, bulionul şi oregano. Se lasă la fiert 10 minute, timp în care se fierb şi pastele.
    4. Pastele se fierb conform instruc’iunilor de pe pachet. Se aduc la masă pastele amestecate cu sosul obținut.

    Sursa foto: Shutterstock