Paste cu ciuperci

►400 g paste
►500 g ciuperci
►2 cepe roșii
►3-4 căței usturoi
►2 ardei ►sare 
►piper negru măcinat
►o legătură pătrunjel
►20 ml ulei de floarea-soarelui
►50 g parmezan
1. Se pun pastele să fiarbă în apă cu un praf de sare şi o linguriță de ulei de floarea-soarelui. Se lasă să fiarbă conform instrucţiunilor de pe ambalaj. După ce au fiert, se scot în sită, se dau printr-un jet de apă rece, apoi  se lasă să se scurgă.
2. Separat, se curăță și se spală ciupercile. Se lasă în sită să se scurgă câteva minute și apoi se taie mărunt. Se curăță ceapa și
usturoiul și se taie solzișori. Se toarnă ulei în tigaie și se călesc la foc mic. Se lasă să se înmoaie și
să devină transparente.
3. Se adaugă ciupercile și se înăbușă împreună cu ceapa și usturoiul. Se adaugă și ardeii tăiați mărunt și se înăbușă şi ei la foc mic, să nu se usuce și să se ardă. Se condimentează cu sare și piper, după preferință.
4. Se topește untul, se adaugă parmezanul ras și apoi pastele fierte. Se amestecă bine câteva minute pe foc și se servesc cu sosul de ciuperci. Se ornează cu pătrunjel proaspăt, tocat mărunt.

Loading...