Paste bolognese

Paste bolognese

Secretul unor paste bolognese după care te lingi pe degete este baconul care se adaugă cărnii tocate. Dar nu vă mai țin de vorbă, vă dau rețeta celor mai bune paste cu carne!

Ingrediente

  • o pungă paste
  • 300 g carne tocată de vită
  • 120 g carne tocată de porc
  • 50 g bacon
  • 600 g sos de roșii
  • 50 g unt
  • un morcov
  • 1 fir țelină
  • o ceapă
  • 200 ml vin roșu
  • 100 ml lapte
  • 2 foi dafin
  • sare
  • piper

1. Într-o cratiță, se topește untul și se pune la călit ceapa, morcovul tăiat cubulețe și țelina tăiată rondele.
2. După ce s-a înmuiat ceapa, se adaugă baconul tăiat cât mai mic, se lasă 1-2 minute și apoi se pun cele două tipuri de carne tocată. Se lasă până ce carne își schimbă culoarea.
3. Se toarnă vinul și se lasă la fiert până ce acesta se evaporă, apoi și laptele și se fierbe un pic, iar la final se toarnă sosul de roșii. Se adaugă foile de dafin și un praf de sare.
4. Se acoperă și se lasă la fiert o oră, după care se scot foile de dafin, se potrivește sosul de sare și piper și se aduce la masă cu pastele fierte în prealabil conform indicațiilor de pe pachet.

Iată o rețetă rapidă dacă îți plouă în gură după niște paste cu carne tocata delcicioase!

Sursa foto:Shutterstock