Pască tradițională împletită

pască tradițională

Din generație în generație se transmite rețeta de pască tradițională împletită. Am încercat și pasca cu ciocolată și pe cea fără aluat dar tot asta e mai bună. 

Ingrediente pentru pască tradițională împletită:

● un kg făină

● 200 g zahăr
● 200 ml ulei

5 ouă

● 50 g drojdie
● 200 ml lapte

● o linguriță sare

Pentru umplutură:

● 500 g brânză de vaci

● 3 ouă
● 100 g zahăr

● o fiolă esență de vanilie

● 50 g stafide

Pentru copt:

● 2 gălbenușuri

1. Se pregătește întâi maiaua pentru care în 100 ml lapte călduț se desface drojdia cu două linguri făină, două lingurițe zahăr și sare. Se lasă 30 de minute la căldură.
2. Între timp, într-un vas încăpător se cerne făina, se face un gol unde se pun ouăle, zahărul, uleiul, restul de lapte, se amestecă și apoi se pune maiaua.
3. Se amestecă și se frământă pentru a obține un aluat elastic care se lasă la crescut o oră.
4. Între timp, se prepară umplutura din amestecarea ingredientelor.
5. Apoi aluatul se împarte în două. Prima parte se întinde și se pune într-o tavă rotundă. Se adaugă umplutura de brânză. Din cea de-a doua parte se modelează decoruri, după iscusință și imaginație, care se așază deasupra
umpluturii de brânză. Se unge totul cu gălbenușurile și se coace 45 de minute.

Citește și despre tradiții de Paști în lumea largă!

Loading...