Pască fără aluat după rețeta Iulianei Tudor

pască fără aluat

Pască fără aluat după rețeta Iulianei Tudor. Prezentatoarea emisiunii “O data-n viată” de la TVR1, Iuliana Tudor, susține că în fiecare an, de Paște, nu-i lipsește de pe masă pasca fără aluat.

Vedeta declară pe site-ul ei că aceasta este foarte ușor de făcut și atât de gustoasă, încât nu poți să reziști să stai prea mult timp departe de ea. Mai mult, Iuliana Tudor susține că sărbătoarea Paștelui este una specială pentru că ea, pentru că exact în urmă cu 21 de ani, în noaptea de înviere,  l-a cunoscut pe soțul ei.

„Dintotdeauna merg pentru slujba de Înviere la biserica unde am fost botezată și unde l-am cunoscut pe soțul meu, un alt motiv de bucurie pentru familia noastră. Aniversăm anul acesta 21 de ani de cțnd ne-am întâlnit în noaptea de Înviere”, declară aceasta.

Cum se prepară pască fără aluat după rețeta Iulianei Tudor

Ingrediente:

  • 750 grame brânză dulce (putem adauga, opțional, și un pic de mascarpone, pentru onctuozitate)
  •  250 grame stafide
  •  5 ouă
  • 10 linguri zahăr
  • 200 ml smântână,
  • 2 linguri griș
  • 250 grame praf de budincă de vanilie
  • 70-100 grame unt topit și răcit
  •  2 pliculețe zahăr vanilat
  •  coaja de lămâie dată de răzătoare
  •  1 pliculeț praf de copt

Mod de preparare:

Albușurile se separă de galbenușuri și se bat spumă. Brânza, zahărul, gălbenușurile, grișul, praful de budinca și aromele se amestecă la blender. Se dizolvă praful de copt în puțină zeamă de lămâie și se adaugă în compoziție. La final, se pun stafidele și albușurile bătute spumă. Se amestecă cu grijă compoziția, care trebuie să aibă consistența unei smântâni groase. Se lasă la cuptor până prinde o crustă aurie.

Iuliana Tudor recunoaște că această pască este preferata ei, însă mai recomandă și alte patru rețete de Pască care i-au plăcut de-a lungul timpului.

Rețetă cu pască cu brânză dulce și stafide

Ingrediente:
Pentru aluat:

  • 300 g făina
  • 600 ml lapte
  • 200 g zahăr
  • 2 gălbenușuri
  • 200 g unt
  • 25 g drojdie
  • coajă de lămâie și portocală

Pentru umplutură:

  • 1 kg brânză de vaci
  •  2 linguri smântână
  •  2 linguri făină
  •  4 ouă
  •  250 g zahăr
  •  200 g stafide
  •  2 pliculețe zahăr vanilat

Mod de preparare:
Într-un bol se pune făina, se adaugă ouăle, maiaua pregătită din drojdie, lapte și puțin zahăr și se frământă adăugându-se toate ingredientele. Se obține un aluat de cozonac și se lasă să crească lângă o sursă de căldură.Separat, în alt bol, se pun: brânză de vaci, smântână, zaharul, un praf de sare, făina, zahărul vanilat și ouăle. Toate ingrendientele  se amestecă cu mixerul, iar la sfârșit se adaugă stafidele.
Foaia de aluat se așază în tavă unsă cu unt, se toarnă compoziția de brânză și apoi se acoperă cu o cruce făcuta din aluat. Se bagă în cuptor la o temperatură potrivită.

Rețetă cu pască fără aluat, cu brânză și vanilie

Ingrediente:

  • 1 kg brânză dulce de vaci;
  •  250 ml smântână;
  • 6 ouă;
  • 250 g zahăr;
  • 6 linguri de griș;
  • 1-2 plicuri budincă de vanilie;
  •  1 plic praf de copt;
  • coaja de la o lămâie;
  • 150 g stafide

Mod de preparare:
Se amestecă brânza cu zahărul, zahărul vanilat, coaja de lămâie, praful de budincă și praful de copt, smântână, grișul, stafidele, galbenușurile de ou și albușurile bătute spuma.
Se tapetează o formă rotundă de tort cu hârtie de copt, se toarnă compoziția și se bagă la cuptor. Se lasă aproximativ o oră la copt.

Rețetă cu pască cu ciocolata

Ingrediente:
Pentru aluat:

  • 500 gr făină
  • 125 gr zahăr
  • 50 gr unt
  •  2 linguri ulei
  •  250 ml lapte
  •  3 ouă
  •  1 lingură rom
  •  esență de vanilie
  •  25 gr drojdie instant
  •  1 linguriță rasă de sare

Pentru umplutură:

  • 50 gr cacao
  •  100 gr ciocolată
  •  2 linguri făină
  •  4 ouă
  •  esență de vanilie
  •  3 linguri lapte
  •  100 gr unt
  •  100 gr migdale sau nuci
  •  3 linguri smântână

Mod de preparare:
Se înmoaie drojdia cu puțin lapte călduț și zahăr. Se opăresc 3-4 linguri de făină cu puțin lapte clocotit, amestecând încontinuu. După ce s-a răcorit se amesteca cu drojdia, se acoperă cu un șervet și se pune la loc cald să crească.;
Se freacă galbenușurile, întâi cu sare, ca să se închidă la culoare, apoi cu zahărul, până se transformă într-o cremă spumoasă.
Când drojdia cu făină au crescut, se toarnă peste restul de făină și se amestecă adaugând galbenușurile, puțin lapte călduț și albușurile bătute spumă.
Se frământă cel puțin jumăte de oră, aducând aluatul de pe margini în centru și adaugându-se treptat uleiul, romul, untul topit cald.
După ce a crescut timp de o oră, aluatul se întinde într-o foaie rotundă de cca 0,5 cm grosime, de mărimea formei rotunde în care se va coace.
Pentru umplutura de ciocolată se bat ouăle cu zahărul, se pune pe foc și se adaugă faină, ciocolata topită, cacao, vanilia și laptele treptat și se bate până se îngroașă compoziția. Se ia de pe foc, se răcește și se amestecă cu smântâna și untul. Se toarnă peste aluat, se presară migdalele mărunțite, se unge cu puțin albuș și se lasă la copt cam 40 minute.

Rețetă cu pască cu aluat de pandișpan și brânză

Ingrediente:
Pentru aluat:

  • 8 ouă
  •  8 linguri zahăr
  •  ½ plic de  praf de copt
  •  2 esențe vanilie,
  •  8 linguri de făină

Pentru umplutură:

  •  600 gr brânza de vaci
  •  5 ouă
  • 150-200 gr zahăr
  •  1 esență rom
  •  coajă de lămâie
  • 1-2 linguri făină albă

Mod de preparare:
Ouăle se bat bine cu zahărul. Brânza se amestecă cu ouăle bătute, esența de rom, coaja de lămâie și făina . Acestea se amesteca bine și se lasă deoparte, în timp ce se pregătește pandispanul. Albușurile se bat spumă, se adaugă treptat și zahărul și se freacă bine de tot. Separat gălbenușurile se bat cu praful de copt. Galbenușurile bătute se toarnă peste albușurile spumă, se pune și făină treptat și esențele de vanilie. Într-o tavă mai mare tapetată cu hârtie de copt turnăm pandișpanul, iar peste se pune umplutura cu brânză. Se dă apoi la cuptorul preîncălzit.

 

 

Loading...