Pască

Pască

Parcă nici nu se simte sărbătoarea Paștelui dacă nu ai pe masă o pască cremoasă care să fie punctul de atracție al întregului festin. Noi o facem după rețeta asta!

Ingrediente:
Pentru aluat:

● 250 g făină
● 50 g zahăr

● un gălbenuș
● o linguriță coajă rasă de lămâie
● 110 g unt

● esență de vanilie
● 10 g drojdie proaspătă
Pentru umplutură:
● un kg brânză de vaci
● 200 g zahăr pudră

● coaja rasă de la o portocală și o lămâie
● 3 linguri făină

● 2 gălbenușuri
● 5 ouă

● 200 g smântână
● 100 g stafide
Pentru servit:

● 150 g zahăr
● 250 g cireșe decongelate
● un plic jeleu roșu

 

1. Pentru aluat, se amestecă făina cu zahărul, drojdia, coaja rasă de lămâie și vanilia. Se adaugă gălbenușul și untul topit, se frământă
și se lasă aluatul o oră la crescut, învelit în folie alimentară.
2. Pentru umplutură, se mixează ingredientele. Se adaugă stafidele.
3. Pentru bază, se ia 1/3 din aluat, se întinde și se pune într-o formă de copt cu pereți detașabili. Restul aluatului se întinde
și se așază pe marginile formei, se pune amestecul de brânză și se coace o oră. Se lasă să se răcească.
4. Pentru sos, fructele se fierb 10 minute cu zahărul și apoi se amestecă ușor cu jeleul colorat preparat conform indicațiilor de
pe pachet. Se ornează pasca cu sos.

Sursa foto:Shutterstock