Ingrediente:

  • 180 g zahăr
  • 8 gălbenuşuri
  • 250 ml frişcă lichidă
  • o lingură cafea solubilă
  • Pentru servit:

  • ciocolată
  • frișcă
  • 1. Zahărul şi 110 ml apă se pun pe foc şi se lasă să devină un sirop gros.
    2. Siropul fiert se toarnă în fir subţire peste gălbenuşuri, amestecând la mixer. Apoi, crema formată se pune la
    bain-marie şi se amestecă în continuare.
    3. Se scoate de la bain-marie şi se continuă amestecarea până ce se răceşte. I se adaugă atunci cafeaua amestecată cu o lingură de apă caldă.
    4. Se bate frişca şi se adaugă ușor în compoziţia de cafea. Se toarnă fie într-o formă mare, fie în forme individuale şi se lasă la congelator 3 ore. Se servește cu decor de ciocolată și frișcă alături.

    Sursa foto: Northfoto/Colorise