Ingrediente pentru parfe:

● 250 g coacaze roșii
● 5 linguri zahăr

● 5 gălbenușuri
● 180 g zahăr pudră
● 500 ml frișcă lichidă
● o păstaie de vanilie
● esență de rom

1. Boabele de coacăze se mixează, se strecoară, iar pulpa rezultată se pune pe foc cu cele 5 linguri zahăr și semințele
curățate din păstaia de vanilie. Se lasă sa scadă bine.
2. Zahărul pudră se freacă cu gălbenușurile și, când devine o cremă albă, se adaugă esența.
3. Se bate frișca și se adaugă în amestecul de gălbenușuri. Se ia o cantitate mică și se amestecă cu piureul de coacăze.
4. Într-o formă tapetată cu folie transparentă, se pune un prim strat de amestec de frișcă fără fructe, apoi cel cu fructe și, la final, restul de amestec de frișcă. Se lasă vasul cu parfe la congelator de pe o zi pe alta. Se servește cu
fructe proaspete de coacaze.