De ce toamna ne cade mai mult păr?

De ce toamna ne cade mai mult păr?

Ai observat că în lunile de toamnă, părul începe să cadă tot mai mult? Nu trebuie să ne îngrijorăm pentru acest păr care cade, spun specialiștii.

Această cădere este doar temporară și indică faptul că organismul răspunde în maniera sa proprie schimbărilor ce au loc în mediul înconjurător. „În mod normal, 90-95% dintre foliculi sunt activi, în vreme ce procentele rămase se află într-un stadiu de pauză. Acestea echivalează cu pierderea uzuală a firelor de păr. Se pare că toamna numărul foliculilor aflați în perioada de stagnare se mărește și de aceea ne confruntăm cu o cădere mai accelerată a părului', explică hairstylistul Edy Virag, Brand Ambassador Nioxin Romania.

Printre cauzele căderii sezoniere a părului se numără și:

Lumina solară

Aceasta reduce producția de melatonină din corp, care ajută la repararea foliculilor. Nivelul mai scăzut al acesteia face ca foliculii să rămână într-o perioadă de stagnare timp mai îndelungat și să ne confruntăm cu o cădere accentuată a părului.

Nivel de testosteron crescut

Acest lucru este valabil atât la bărbați, cât și la femei. Foliculii de păr sunt sensibili la acest hormon, aceștia îngustându-se și părul subțiindu-se.

Stresul

Inamicul nr. 1 al întregului organism, stresul influențează căderea părului indiferent de anotimp, însă toamna acțiunea lui devine mai puternică pe fondul unei predispoziții generate de factorii naturali. „Căderea sezonieră a părului este temporară și nu trebuie să ne îngrijoreze foarte tare. Dacă simptomele persistă, atunci trebuie să luăm măsuri pentru a stopa acest proces, ce poate avea consecințe nu doar de ordin estetic, ci și psihic și emoțional', spune hairstylistul.

Copyright: sifotography / 123RF Stock Photo