Papanași ca în Brașov

Papanași ca în Brașov

Domnul Andrei Anghel, din Brașov, ne-a trimis această rețetă delicioasă de papanași. Haideți să vedeți cât de buni ies papanașii ca-n Brașov, recomandați de cititorul nostru! 

Ingrediente:

700g brânză de vaci

3 ouă

500 g făină

o linguriță praf de copt

o linguriță bicarbonat de sodiu (stins)

un pliculeț zahăr pudră

coajă rasă de lămâie

Pentru servit:

smântână

dulceață de vișine sau sos de ciocolată

Mod de preparare:

  1. Se sfărâmă cu furculița brânza de vaci, apoi se adaugă ouăle și se mixeează bine. Se adaugă bicarbonatul de sodiu, praful de copt, zahărul pudră și coaja rasă de portocală. La final, se adaugă făina, amestecând cu lingura la început, apoi cu mâna până se formează un aluat moale.
  1. Aluatul se dă la rece cel puțin o oră. Se pune uleiul la încins, timp în care se formează papanașii (aproximativ 24 de papanași cu căpacele cu tot).
  2. Se prăjesc papanașii în uleiul încins, pe ambele părți, până își dublează volumul și devin aurii. Se scot cu paleta pe un șervetel de bucătărie care să absoarbă uleiul în exces, apoi, cât încă sunt calzi, se toarnă deasupra smântână din belșug și se adaugă desupra fiecăruia un moț de dulceață de vișine sau sos de ciocolată.

Sursă foto: Andrei Anghel

Îți recomandăm și aceste rețete de papanasi