Papanași

Papanași

Mult timp mi-a fost frică să fac papanași. Mi se părea că este un preparat care este complicat de realizat. Dar, i-am făcut odată și de atunci fac papanași o dată pe lună. Sunt prea buni ca să ne lipsim de ei!

Ingrediente:

● 500 g brânză de vaci
● 50 g zahăr pudră
● 300 g făină
● 3 ouă
● 1/2 linguriță bicarbonat
● 1-2 pliculețe zahăr vanilinat
● ulei pentru prăjit
● o linguriță zeamă de lămâie

Pentru servit:

● smântână
● dulceață, după gust

1. Brânza se amestecă foarte bine cu zahărul și zahărul vanilinat.
2. Se adaugă gălbenușurile și bicarbonatul stins cu zeama de lămâie.
3. Se amestecă foarte bine, apoi se adaugă albușurile bătute spumă. Se amestecă și se pune făina. Se amestecă din nou pâna ce aluatul de papanași se desprinde de mâini.
4. Aluatul se întinde pe masă, se decupează cu o formă mare și apoi cu una mică mijlocul, care se modelează într-o bilă. Se prăjesc în baie de ulei fierbinte, se scot pe șervete de hârtie și se servesc cu smântână și dulceață.

Sursa foto:Shutterstock