Cu alte cuvinte, în acest sezon se poartă încălțămintea statement, dar tot vom avea nevoie de una-două perechi clasice, care să ne scoată din încurcătură ori de câte ori vom avea o întâlnire importantă sau vor da târcoale ploile.

Piese statement au ales să ne prezinte Tom Ford, Valentino, Tommy Hilfiger, Balenciaga, Michael Kors și Trussardi, pentru sezonul toamnă-iarnă 2018. Pantofii statement sunt mai ușor de purtat decât ar putea să pară la prima vedere, pentru că nu trebuie asociați cu ținute la fel de extravagante, ci lăsați să atragă privirea și să cucerească singuri.

Cu toate că designerii s-au pus de acord să nu ne lase să purtăm orice, avem totuși o mare libertate. Există cel puțin 7 tendințe dintre care să putem alege ceea ce credem că ni se potrivește:

 1. A revenit curentul disco al anilor ‘70: încălțăminte cu paiete sau din piele lăcuită, mult auriu, argintiu, verde sidef și albastru sidef, tocuri foarte groase. În anii ‘70 au început să se poarte jeanșii la birou și pantalonii foarte scurți seara, așa că dacă nu aveai idee cu ce să asociezi cizmele disco, voilà!
 2. Shutterstock.com


  1. Se poartă și pantofii și cizmele din stofă (mai exact, din tweed, care este o stofă fină, cu desen ecosez). Sunt preferate combinațiile alb-negru, roșu-verde și verde-galben.


  1. Am văzut pe podium multe perechi de cizme violet sau portocalii, dar și alte culori îndrăznețe: verde, roșu, galben.


  1. La fel de mult se poartă încălțările animal print, mai ales când vorbim despre pantofi.Shutterstock.com
   1. Este la modă tot ce strălucește, de la paiete și materiale lucioase, la aplicații metalice, capse și lanțuri.
   1. Cu ce ne încălțăm însă când nu este momentul pentru experimente, ci mai degrabă pentru o ținută casual? Cu astfel de botine, pe care stiliștii ne recomandă să le purtăm cu rochii și fuste lungi.
   1. S-au întors tocurile cu forme cât mai neobișnuite, dar și tocurile groaseblock heels.

Pantofii, botinele și cizmele vor face spectacol în acest sezon, așa că ar fi păcat să nu profiți de moment!

Sursa foto articol: andersphoto / Shutterstock.com

(P) Articol realizat împreună cu Answear