Pané de legume

Ingrediente:
►3-4 dovlecei
►2 vinete
►3-4 ouă
►300 g pesmet
►2-3 linguri ulei de măsline
►sare
►mărar
►piper
►pătrunjel
►150 g caşcaval
►4 căţei usturoi
►ulei pentru prăjit

1. Se spală vinetele şi dovleceii şi se feliază. Vinetele se aşază în sită şi se presară sare. Se lasă să se scurgă câteva minute.
2. Dovleceii se şterg cu un şervet absorbant. Se bat ouăle cu sare şi piper şi se adaugă caşcavalul ras, mărarul şi pătrunjelul tocat mărunt.
3. Vinetele se perpelesc 2-3 minute în puţin ulei de măsline. Se adaugă şi usturoi pisat, pentru aromă. Se scot şi se scurg de grăsime.
4. Vinetele şi dovleceii se trec prin pesmet şi ou şi se prăjesc în uleiul uşor încins. Se ser-vesc cu diferite sosuri sau salate.

Loading...