PANÉ CU LEGUME ȘI CARNE

► Ingrediente
► 400 g carne tocată
►o legătură ceapă
►2 ardei ►un cartof
►1-2 morcovi
►un dovlecel
►un ou ►sare
►piper ►mărar
Pentru pane:
►3-4 ouă
►o lingură muștar
►100 g pesmet
►2-3 linguri făină
►ulei pentru prăjit
►garnitură (castraveți acri, ardei copți, salată verde)

► Preparare:
1. Se curăță ceapa, se spală și se toacă mărunt. Morcovul și ardeiul se dau pe răzătoarea mică. Se călesc în puțin ulei, cât să se înmoaie.
2. Separat, se curăță cartoful și dovlecelul și se dau prin răzătoare. Se storc și se amestecă cu carnea, mărarul, ceapa călită şi morcovul. Se condimentează cu sare și piper și se leagă cu ou. Se frământă compoziția și se formează chiftelele. Se bat ouăle cu muștar. Chiftelele se trec prin pesmet- ou-făină-pesmet. Se prăjesc și se servesc cu garnitură.

Loading...