Panada (plăcintă cu miel și cartofi)

Panada  (plăcintă cu miel și cartofi)

Ingrediente: pentru aluat: ● 750 g făină de grâu ● 60 g untură ● 10 g sare ● 380 ml apă călduță pentru umplutură: ● un kg pulpă de miel ● un kg cartofi ● 60 g roșii uscate ● 3 căței usturoi ● 3 fire pătrunjel ● ulei ● sare ● piper

Mod de preparare: 1. Pentru aluat, se amestecă ingredientele și apoi se transferă pe masă și se lucrează 15 minute pentru a obține un aluat omogen. Se acoperă cu folie și se lasă 30 de minute la rece. Între timp, se taie cartofii și carnea în bucăți, care se călesc în puțin ulei. 2. Aluatul se împarte în două. Prima parte se întinde și se așază într-o formă de copt mai înaltă. Se presară pătrunjelul tocat, usturoiul și roșiile uscate, un fir de ulei, cartofii și carnea. Se presară cu sare și piper. Se acoperă cu cealaltă parte de aluat. 3. Se coace la foc mare timp de 30 de minute.