Iată până unde poate merge loialitatea unui animal! Acest câine refuză să înțeleagă că stăpânul său a murit

caine loialitate

E maroniu, rasă comună și e posibil ca printre strămoșii săi să se fi aflat și un câine lup. Altfel, nu se deosebește cu nimic de un câine de pe stradă: privire blajină, dar tristă, coada ușor ascunsă între picioare, mai ales de când e singur, urechi turtite, parcă devenite inutile.

Întreaga sa înfățișare denotă tristețea. Tristețea de a nu-și mai găsi stăpânul, de a nu se mai putea lungi lângă el, de a nu-l mai putea atinge ușor cu botul, pentru ca apoi să ofteze 'a bine' și să se culce. De câteva luni e trist. De când o ambulanță l-a luat de pe stradă pe stăpânul său în vârstă de 59 de ani, după ce a fost înjunghiat într-o altercație. A urmărit ambulanța preț de câțiva kilometri și a ajuns la ușa prin care stăpânul său, un suflet al străzii, ca și el, a intrat. Însă niciodată nu l-a mai văzut ieșind. A murit fără șă-și ia rămas bun de la el.

Și a venit constant, din octombrie anul trecut, la spitalul din San Paolo, Brazilia. Privire tristă, coadă plecată, botic avid să descopere mirosul stăpânului. În van.

Dacă la început a fost ignorat de personalul medical, în cele din urmă, impresionați de devotamentul câinelui, angajații au decis să-l ajute.

Inițial, a fost lăsat să stea lângă spital, unde a primit apă și hrană. Însă timpul trecea, iar câinele era în aceeași stare, suferind vizibil după stăpânul său. Așa că angajații spitalului au decis să-l ducă la un adăpost, să-i schimbe viața. Foarte curând o persoană s-a arătat interesată să-l ia acasă. Acesta ar fi putut fi sfârșitul poveștii. Însă până să ajungă în casa noului stăpân, câinele fără nume a reușit să evadeze. Și unde era să meargă decât în singurul loc în care spera că-și va găsi stăpânul, la spital?

Povestea sa, cumva neterminată, pentru că nu se mai știe nimic de soarta câinelui în prezent, a devenit virală, mai ales după ce o braziliancă, Christine Sardella, a postat pe Facebook câteva fotografii cu câinele, însoțindu-le de îndemnul: 'să învățăm de la animale'.

Foto: Facebook

Vezi și A căpătat un țel în viață după ce și-a luat un câine: M-a salvat, la propriu! Acum am de ce să mă trezesc dimineața. O poveste emoționantă|Video

Citește și: