Conduşi de profesorul Remi Charrel, din cadrul Universităţii Aix-Marsilia (sudul Franţei), cercetătorii au vrut să vadă dacă coronavitrusul SARS-CoV-2, care provoacă COVID-19, reuşeşte să supravieţuiască la temperaturi extrem de ridicate.

Aceştia au obţinut o cultură virală din celulele renale ale unei maimuţe verzi africane, infectate cu virusul SARS-CoV 2 de la un pacient din Berlin. Ulterior, cultura virală a fost supusă la temperaturi de 60 de grade Celsius timp de o oră. În acest interval, tulpinile coronavirusului nu numai că nu au fost distruse, ci s-au înmulţit.

Ulterior, eprubeta în care se afla cultura virală a fost încălzită până la 92 de grade Celsius, aproape de punctul de fierbere, timp de 15 minute, arată Descoperă. După acest interval, agentul patogen era distrus total şi mostra nu mai era contagioasă.

Studiul a fost publicat în jurnalul bioRxiv şi încă nu a fost validat ştiinţific.

Vezi și Temperatura la care coronavirusul moare în mai puțin de 5 minute

Citește și: