Pâine umplută cu legume

pâine umplută cu legume

Una dintre cele mai speciale rețete de post pe care o știu eu este această pâine umplută cu legume! O să vă placă mult și o veți face și când nu este zi de post! 

Ingrediente pentru pâine umplută cu legume:

● 500 g făină
● 8 g drojdie proaspătă
● 5 g sare

● 20 ml ulei
● 300 ml apă

Pentru umplutură:

● o vânătă
● un dovlecel

● 2 cepe roșii
● sare ● piper

● rozmarin
● 1-2 linguri ulei

1. În bolul unui robot se pun făina, drojdia desfăcută și apa.
2. Se amestecă 5 minute, apoi se pun sarea și uleiul și se continuă amestecarea 10 minute.
3. Se scoate aluatul pe masă, se lucrează 2-3 minute, se adună într-o bilă și se lasă la crescut o oră. Între timp, vânata și dovlecelul se taie felii, se presară cu sare și se lasă și acestea o oră să-și lase sucul toxic.
4. Se pune apoi aluatul în două forme mai mici. Legumele se șterg de sucul lăsat, se amestecă cu ceapa tăiată, se stropesc cu puțin ulei și se repartizează deasupra aluatului. Se presară cu sare, piper și rozmarin și se
dă la cuptor 40 de minute.

S-ar putea să-ți placă și…

Loading...