Mai jos vei găsi câteva trucuri care te vor ajuta să te organizezi mai bine, să nu neglijezi niciun task și să ai întotdeauna la îndemână informațiile de care ai nevoie. 

Agenda, obiectul pe care-l ai mereu la tine 

Dacă ordinea nu e chiar punctul tău forte, atunci e necesar să-ți notezi idei de care sigur vei avea nevoie mai târziu și pe care știi sigur că nu le vei ține minte. Folosește o singură agendă, ia-ți un evidențiator și câteva post-it-uri. Nu investi o avere, ci orientează-te spre produse ieftine de papetărie care să fie utile în birou, la ședințe, chiar și acasă. Ia cu tine agenda peste tot, va fi simplu de purtat, căci o poți strecura în geantă, rucsac sau servietă. În funcție de jobul pe care-l ai și de domeniul în care activezi, este utilă pentru a-ți stabili întâlniri zilnice, ședințe, sarcini pe care urmează să le preiei sau completări pentru cele pe care le ai deja în lucru. 

Folosește agenda și pentru a-ți organiza programul zilnic dacă lucrezi cu clienți, te întâlnești cu potențiali furnizori sau mergi la conferințe. Încearcă să enumeri și task-urile pe care le ai și ierarhizează-le în funcție de prioritatea lor. Notează pe agendă tot ce ai nevoie, însă asigură-te că o păstrezi ordonată, astfel încât să înțelegi ulterior ce ai scris pe ea.  

Agenda clasică versus notițele electronice

Trăim în era tehnologiei, însă dispozitivele electronice te pot lăsa baltă când te aștepți mai puțin. Poți folosi laptopul, telefonul mobil, însă când ai notat pe agendă o sarcină sau alte detalii importante vei ști sigur că rămân acolo negreșit. Printre marile avantaje ale folosirii unei agende clasice în locul uneia digitale se regăsește siguranța. De exemplu, dacă ești într-o întâlnire și bateria telefonului mobil cedează, riști să nu reușești să-ți notezi esențialul. Acesta este unul dintre motivele pentru care agenda clasică rămâne de neînlocuit.  În plus, acest obiect este simplu de folosit pentru oricine are un pix la îndemână. 

Agenda personalizată

Dacă ești o persoană organizată și agenda este tot timpul cu tine, atunci poți opta pentru una personalizată după preferințele tale. Fie că alegi să fie cu coperta din piele sau să aibă inițialele tale imprimate, cu acest accesoriu vei ieși din tiparele clasice. Desigur, utilitatea nu i se schimbă. Nu uita să-ți iei măsuri de precauție în caz că o pierzi. Dacă ai notițe importante și se întâmplă să o rătăcești, datele de contact pot fi salvatoare. Imprimă sau scrie pur și simplu pe prima foaie numărul tău de contact. 

Agenda clasică este utilă și simplu de utilizat pentru care vor să aibă mereu la îndemână idei, notițe, date de contact, ore ale întâlnirilor stabilite sau numere de telefon. Iar dacă adori să scrii de mână și n-ai ocazia, iată încă un motiv în plus să optezi pentru acest accesoriu. Păstreaz-o curată și ordonată, pentru a fi cu adevărat eficientă. Evită mâzgăliturile și desenele cu pixul, iar cu ajutorul unui marker evidențiază ideile importante.