Cu alte cuvinte, e mai important să speli așa cum trebuie părul decât să îl suprasaturezi cu produse de îngrijire complicate și mult mai consistente după ce ieși din baie. Poate părea prea frumos ca să fie adevărat, dar, dacă afli toate secretele spălării corecte a cosițelor tale, acestea vor fi mai frumoase ca niciodată. Fii alături de noi pe parcursul acestui proces, pe care ți-l dezvăluim în rândurile de mai jos!

Cum să îți speli părul: rutina de îngrijire care nu dă greș

Vom începe prin a enunța un adevăr îngrijorător: se pare că cea mai mare parte dintre noi nu știm cum trebuie să ne curățăm părul ca la carte. Îl spălăm prea des (sau prea rar), folosim prea mult produs sau trecem cu grație peste pași extrem de importanți, pe care îi considerăm a fi neglijabili. Dar de acum încolo acest fenomen nu va mai fi posibil: în rândurile de mai jos îți arătăm care este procesul victorios de curățare temeinică și de efect a cosițelor tale.

Investește într-un filtru de apă. Da, începem cu o etapă care nu are legătură propriu-zisă cu părul tău și contactul cu apa, ci cu calitatea acesteia din urmă. Dacă trăiești într-o zonă cu apă încărcată cu impurități, primul pas pentru o curățare excepțională a părului este să scapi de acestea din urmă. Un filtru pentru duș se poate dovedi, în mod incredibil, mai util decât cele mai wow produse de pe piață.

Te speli pe cap de câte ori trebuie? Specialiștii sunt de părere că majoritatea femeilor se spală pe cap mai des decât trebuie, și nu invers. Nu ai nevoie să îți cureți părul zilnic, așa cum faci cu fața; ba dimpotrivă, mai degrabă îi vei dăuna astfel. De 3 ori pe săptămână e suficient pentru părul gras, iar cel uscat sau normal are nevoie de și mai puțină atenție din acest punct de vedere: o dată la trei zile este considerat a fi intervalul perfect.

Piaptănă părul înainte de duș. Consideri că baia ta te poate vedea și cu părul încurcat, doar vă cunoașteți suficient de bine pentru asemenea „destăinuiri”? Ei bine, nu e chiar așa. Dacă îți vei pieptăna și descurca părul înainte de a intra sub jetul de apă, potențezi acțiunea produselor aplicate ulterior.

Uleiul de cocos e prietenul tău de suflet. Marea noastră iubire în materie de produse naturiste s-a dovedit a fi nu neapărat cea mai bună alegere în îngrijirea tenului, dar reprezintă o opțiune perfectă pentru un păr de milioane. Atuul său primordial este acela că are efecte pozitive pentru toate tipurile de cosițe: aplicat pe scalp e minunat pentru părul gras sau pentru mătreață, iar pe lungimi e magic pentru podoaba capilară deteriorată. Aplică după nevoi, scufundă-te în apa caldă și așteaptă timp de 15 minute, cât te relaxezi citind o revistă.

Clătește părul înainte de a te șampona. Nu aplica șampon pe un păr umezit în mod superficial, ci clătește-l în profunzime. Apa caldă are și ea rolul de a topi impuritățile și de a debuta astfel procesul de curățare.

Folosește șamponul potrivit pentru tipul tău de păr. Sperăm să nu mai fie nevoie să îți amintim că nu e cazul să utilizezi șamponul prietenei tale cele mai bune sau al mamei, chiar dacă e „Sfântul Graal” pentru ele. Optează pentru un produs care să fie perfect pentru tipul tău de păr: un șampon profesional de calitate e must-have!

Dacă ai părul vopsit, optează neapărat pentru o gamă specializată, care protejează intensitatea culorii. Cosițele uscate necesită hidratare în profunzime, iar cele cu tendințe de îngrășare au nevoie de un șampon cu proprietăți de control a producției de sebum. Dacă ai părul cârlionțat, vei constata că un produs special conceput pentru bucle e mană cerească, iar mătreața va dispărea grație unui produs care o tințește în mod eficient.

Sampon pentru parul colorat- KEUNE COLOR CARE SHAMPOO 80 ml

Londa LONDACARE Sampon Deep Moisture pentru păr uscat 250 ml

OYSTER Sampon Be Cool pentru par gras 250 ml

L’OREAL SE CURL CONTOUR SHAMPOO 250 ml

Sampon anti-matreata – L’Oreal Serie Expert Instant Clear 300ml

Abordează modalitatea corectă de a șampona. Odată ce ai ales produsul potrivit, misiunea ta e pe jumătate îndeplinită. Tot contează însă dacă apelezi sau nu la ritualul corect. Experții consideră că e de preferat să te speli de două ori pe cap decât să folosești prea mult șampon, așa că nu depăși o cantitate corespunzătoare unei monede de 50 de bani și repetă doar dacă e cazul. Aplică la rădăcini, masează timp de 1-2 minute, cu mișcări blânde, care să stimuleze circulația, și apoi repartizează și pe lungimi. Folosește apă caldă la clătire, sub nicio formă fierbinte, deoarece aceasta poate deteriora cuticula.

Folosește balsam sau mască. Suntem sigure că știai deja că balsamul se folosește doar pe lungimi, iar masca poate fi repartizată în tot părul, dar cunoșteai și informațiile următoare? E recomandat să absorbi excesul de apă din cosițe înainte de a aplica produsele hidratante. Răspândește produsul binefăcător în plete cu ajutorul unui pieptene, care îi va garanta un dozaj ideal. Apelează la balsam la fiecare spălare și la mască o singură dată pe săptămână! Nu le combina niciodată!

Clătește, clătește, clătește! O altă greșeală pe care o comitem? Ne-am săturat să ne bălăcim și accelerăm procesul de spălare a părului, eșuând în operațiunea de clătire. Trebuie să insiști până ce părul „scârțâie” sub degete. Finisează cu un jet de apă rece, pentru un plus de strălucire și pentru sigilarea cuticulei.

Absoarbe apa cu prosopul, nu freca. După ce ai ieșit din cadă, nu te apuca să freci frenetic cosițele, cu intenția de a zvânta toată apa. Presează foarte ușor și prinde-ți părul în prosop: de ce ai fi atât de dură cu cosițele tale?

Continuă cu rutina ta de îngrijire. Este momentul să aplici un nou produs hidratant, care poate fi un serum, un ulei sau o cosmetică destinată protecției termice, dacă folosești placa sau ondulatorul. Ideal este să aștepți ca părul să se usuce natural, dar, dacă nu ai timp (sau e frig afară), recurge la uscătorul dotat cu difuzor.

Ritualul de curățare a părului de mai sus îți va dărui părul perfect! Spală cosițele ținând cont de pașii recomandați de noi și vei străluci asemenea unei zâne!