(P) Primul job dupa facultate

(P) Primul job dupa facultate

Primul job dupa facultate este similar cu urcarea unui munte. Trebuie sa incepi de undeva si nu va fi usor. Dar, exista lucruri pe care le poti face pentru a te ajuta in urcare, si care cu siguranta merita incercate. Retine ca trebuie sa inveti in permanenta, iar primul job care iti cere sa cunosti limba engleza nu ti se va parea usor, dar cu siguranta va fi plin de satisfactii. Daca limba engleza nu este prima ta limba, din pacate urcusul tau va fi mai dificil, dar exista unele lucruri pe care le poti face, care te vor ajuta sa treci mai usor peste interviu.

Realizeaza CV-ul ideal

In primul rand, trebuie sa ai un CV profesional. Asigura-te ca CV-ul iti evidentiaza abilitatile si educatia. Daca postul pentru care aplici necesita abilitati, dar nu neaparat acreditari educationale, atunci asigura-te ca abilitatile tale sunt scoase in evidenta. De asemenea, daca educatia ta se potriveste cu cerintele postului, asigura-te ca CV-ul reflecta aceasta potrivire. Acorda o atentie deosebita cerintelor postului. Utilizeaza limbajul din anuntul de angajare pentru a descrie abilitatile tale. Trimite o scrisoare de intentie alaturi de CV, plus un email in engleza catre compania de care esti interesat. Angajatorul va aprecia faptul ca ai fost dispus sa faci mai mult decat sa completezi un simplu formular, si sa trimiti CV-ul pe un site de locuri de munca.

Imbunatateste-ti vocabularul

Este nevoie sa adaugi cateva cuvinte la vocabularul tau in limba engleza? Poti anticipa domeniul in care vei lucra si ce este necesar sa cunosti? Poate ca persoanele care te ajuta sa te pregatesti pentru interviu pot evidentia, de asemenea, diferite cuvinte de vocabular pe care sa le utilizezi. Apoi, exerseaza-le pana cand aceste cuvinte iti sunt familiare si pot fi folosite cu usurinta.

Pregateste-te pentru un interviu in limba engleza

Interviul este cea mai intimidanta parte a procesului de angajare. Pentru a obtine incredere in tine, ar trebui sa exersezi procesul de interviu si sa lucrezi la abilitatile de ascultare si vorbire. Gandeste-te cum ai raspunde la unele dintre intrebarile tipice. Apoi gaseste un prieten care iti poate pune intrebari si joaca rolul interviului. Pregateste-te pentru interviu exersand pronuntia. Cum pronunti, este la fel de important ca ceea ce spui, cel putin in cazul unui interviu pentru un job in engleza. Fa o autoevaluare. Exista cateva sunete sau cuvinte care sunt dificil de pronuntat si pe care cel mai probabil doresti sa le folosesti la interviu? Lucreaza la acestea sau inlocuieste-le cu alte cuvinte potrivite pe care le poti pronunta corect. Ascultarea posturilor de televiziune sau radio te ajuta sa inveti sa pronunti corect cuvintele in engleza.

Aminteste-ti ca fiecare persoana care a ajuns la etapa de interviu, este cel mai probabil calificata pentru job. Asadar, acum este momentul in care trebuie sa-ti convingi viitorul angajator ca vei fi un angajat bun, si o persoana cu care toata lumea se va bucura sa lucreze. Acest lucru inseamna ca trebuie sa zambesti, sa privesti fiecare intervievator in ochi, si sa te adresezi fiecaruia pe nume. Poate parea mult pentru un singur interviu, insa a fi pregatit te va ajuta sa depasesti orice nervozitate privind ascultarea, intelegerea si raspunsul intr-o limba straina.