Împărțite în 4 categorii diferite: shake-uri și băuturi, fel principal, gustări și deserturi, rețetele sunt ușor de preparat și de integrat în dieta zilnică. Peste jumătate dintre rețete sunt inspirate de membrii din comunitatea Herbalife din Europa și Africa, iar celelalte au fost create de Rachel Allen, un celebru bucătar irlandez, jurnalistă și autoarea acestei cărți. Stilul culinar al lui Rachel se concentrează pe prepararea de mâncăruri simple, dar delicioase, folosind ingrediente de calitate care conferă savoare deosebită preparatelor. Chef Rachel împărtășește, de asemenea, obiectivul Herbalife de a promova o nutriție echilibrată și de a găsi modalități inteligente de a integra produsele în rețete delicioase.

Toate rețetele au fost testate de echipele de Cercetare Știintifică și Dezvoltare Herbalife Nutrition, menționându-se clar mărimea porțiilor și valorile nutriționale.

Am pregătit pentru tine trei dintre cele mai îndrăgite rețete, inspirate din bucătăria portugheză, belgiană și cea grecească, ușor de preparat, delicioase și numai bune de împărțit cu cei dragi!

BUDINCĂ CU OREZ

Țara de inspirație: Portugalia

Porții: 6

Vegetarian

INGREDIENTE:

  • 500 ml apă
  • un vârf de cuțit de sare
  • coaja de la o lămâie, tăiată în fâșii lungi
  • 200g orez arborio
  • 700 ml lapte semi‑degresat fierbinte
  • o măsură (26g) F1 cu aromă de măr
  • o măsură (28g) PDM
  • un vârf de cuțit de scorțișoară măcinată
  • felii de lămâie pentru decor

MOD DE PREPARARE

Într‑o oală cu fund gros, pune apa, sarea și coaja de lămâie. Când fierbe, se adaugă orezul amestecând timp de 10 minute. Îndepărtează coaja de lămâie în această etapă, deoarece a aromatizat orezul. Păstrând focul la mic, amestecă din când în când laptele fierbinte, lăsând lichidul să se absoarbă înainte de a adăuga mai mult lapte.

Amestecă frecvent, astfel încât orezul să nu se lipească de fundul vasului. Procesul va dura aproximativ 25‑30 de minute. Pune budinca de orez într‑un bol mare sau 6 boluri individuale. Se lasă să se răcească apoi se dă la frigider înainte de servire.

Pont: Decorează cu felii de lămâie și un strop de scorțișoară măcinată.

Pentru rețeta video pas cu pas, te invităm să o urmărești pe cea pregătită de Alina Dragne, blogger de cooking: https://www.youtube.com/watch?v=8aHR6vf8g4w&feature=emb_title.

Marius Dragne
  • VAFFE BELGIENE

Țara de inspirație: Belgia

Vegetarian

INGREDIENTE:

  • 2 măsuri (100g) H24 Rebuild Strength Ciocolată
  • 2 ouă
  • 25 ml lapte semi‑degresat
  • 50g făină simplă
  • ½ linguriță praf de copt
  • 2 lingurițe ulei vegetal

MOD DE PREPARARE

Amestecă ouăle, laptele, H24 Rebuild Strength, făina, uleiul vegetal și praful de copt într‑un bol, cu telul. Bate până când aluatul capată o consistență fină. Umple forma de vafă cu un strat de aluat. Lasă 2 până la 3 minute până la gătirea completă.

Pont: Adaugă topping‑urile preferate și savurează.

Pentru rețeta video pas cu pas, te invităm să o urmărești pe cea pregătită de Raluca Onuc, jurnalist și vlogger: https://www.youtube.com/watch?v=bfImAWJzV_4&t=118s.

Raluca Onuc
  • IAURT GRECESC CU MIERE ȘI FISTIC

Țara de inspirație: Grecia

Vegetarian

INGREDIENTE:

  • 120g iaurt grecesc cu conținut scăzut de grăsimi
  • 15g fistic tocat
  • 1 măsură (6g) F3 PPP
  • scorțișoară după gust
  • 1 linguriță miere

MOD DE PREPARARE

Pune iaurtul într‑un bol mic pentru desert. Prăjește ușor fisticul într‑o tigaie fierbinte pentru a‑și elibera aroma naturală și presară-l deasupra iaurtului. Adăugă F3 PPP, scorțișoară și adaugă miere pe deasupra la servire.

Pont: Mierea îi oferă o doză suplimentară de dulceață, dar se poate și fără dacă dorești.

Cartea de bucate Herbalife Nutrition este disponibilă exclusiv prin rețeaua de membri independenți ai companiei. Pentru mai multe informații despre produsele Herbalife Nutrition, contactează un Membru Independent Herbalife Nutrition: https://contact.herbalife.ro/.