Într-un fel, creativitatea proprietarilor este constrânsă de spațiul mic și de compartimentare. Cu toate acestea, inventivitatea este o armă foarte bună, iar dacă tocmai te-ai mutat într-un apartament ce îți permite să fii creativ, avem vești bune: ai de unde să te inspiri.

Mobilă bucătărie așezată în trei puncte

Triunghiul format din chiuvetă, suprafața de preparare și aragaz/plită te va ajuta să ții lucrurile sub control. Asta înseamnă că te vei obișnui repede cu întrebări precum „ce?” și „unde” ții toate elementele specifice unei bucătării. Mai mult, te va ajuta să ții bucătăria ordonată și curată. Dacă dispui de o bucătărie deschisă sau de una închisă, dar generoasă ca arie, atunci stilul triunghiului este cel mai potrivit.

Mobilă bucătărie așezată în forma literei „L”

Este cel mai bun stil dacă spațiul nu te ajută să organizezi bucătăria după modul celor trei puncte. Deși productivitatea va scădea, bucătăria dispusă în L îți va permite să ții lucrurile sub control. Va dura un pic mai mult să te obișnuiești cu toate elementele, însă acest stil nu te va dezamăgi.

Mobilă bucătărie așezată în stil vagon

Este tot un stil în trei puncte de lucru, însă, de această dată, distribuția suprafețelor de lucru este un pic diferită. De cele mai multe ori vei găsi design-uri ce țin suprafețele orizontale (de preparare, de spălare, de gătire pe aragaz) pe o latură și cele verticale pe altă latură. Pe ultima vei găsi suprafețele de depozitare (frigider) și de gătire (cuptor și cuptor cu microunde).

Mobilă bucătărie așezată în forma literei „U”

Dacă ai o bucătărie suficient de mare astfel încât să poți insera o insulă, atunci modelul în stil vagon se transformă în cel dispus în U. Practic, mobila dispunsă în U îți permite să folosești bucătăria în stilul celor trei puncte, despre care am amintit mai sus.

Nu-ți mai rămâne decât să îți alegi electrocasnicele și mobila de bucătărie. Toate în culori care să mulțumească pe toți membrii familiei, firește