(P) Mituri despre injectarea cu toxina botulinica

(P) Mituri despre injectarea cu toxina botulinica

Un ten lipsit de riduri? Da, asta oferă injectarile cu toxina botulinica.

Botoxul este o substanță care prin injectare produce relaxarea temporară a mușchilor, prin blocarea eliberării de acetilcolină la nivelul terminațiilor nervoase.

Procedura de injectare cu toxina botulinica durează între 10 și 15 minute și nu necesită anestezie. Cu ajutorul unui ac extrem de fin, se realizează puncte de injectare, la nivelul mușchilor ce urmează a fi blocați și astfel se obține o estompare a ridurilor, chiar și a celor foarte adânci.

În general, se efectuează 2-3 puncte de injectare pentru ridurile din jurul ochilor, 3 puncte de injectare pentru ridurile dintre sprâncene și 4 puncte de injectare pentru ridurile de pe frunte.

Rezultatele procedurii se mențîn de obicei pentru 4-6 luni și se pot repetă după această perioada.

Acum că am explicat ce presupun injectarile cu botox, putem discuta și despre miturile apărute în jurul acestei proceduri.

Botoxul este o toxina ce poate cauza boli sau atrofie musculară

Nimic mai fals. Cantitățile de botox folosite în injectarile pentru tratamentul ridurilor sunt atât de mici încât sunt total inofensive pentru organismul nostru.

Doar o folosire exagerată, care nu respectă normele, poate duce la efecte negative, în timp.

Injectarile cu toxina botulinica oferă un aspect de “față înghețată”

Acest lucru se poate întâmplă doar dacă medicul la care alegeți să efectuați procedura nu stăpânește tehnicile corecte de injectare și nu adaptează doză folosită în funcție de caracteristicile fiecărui pacient în parte.

De aceea, este foarte important să alegeți o clinică specializată și un medic cu experiență în estetică medicală.

Scopul injectarilor cu botox este să corecteze micile imperfecțiuni și să scoată în evidență trăsăturile naturale, nicidecum să le elimine.

Injectarile cu botox au un efect permanent

Fals! Injectarile cu toxina botulinica au efecte pe termen lung, însă reversibile. Botoxul paralizează mușchiul doar temporar, preț de câteva luni.

Injectarile cu toxina botulinica pot avea și efecte adverse, cum ar fi roşeaţă locală, echimoză, tumefacţie, durere de cap, simptome de răceală, greaţă, toate acestea având durată limitată, de câteva ore sau câteva zile.

Există și alte efecte secundare, cum ar fi asimetrii sau leziuni, însă acestea sunt exclusiv rezultatele unei injectări incorecte.

La DermaCare, medicii dermtalogi sunt specializați în estetică facială și au o vastă experiență în procedurile de injectare, astfel încât să poată oferi pacienților servicii de cea mai înalta calitate și rezultate cât se poate de naturale.