(P) Importanța credinței în viața – îngăduința o trăsătură de esențială

(P) Importanța credinței în viața – îngăduința o trăsătură de esențială

Credința îi ajută pe oameni din cele mai vechi timpuri, în special cu aspectul legat de menținerea speranței. Ideea că mâine va fi mai bine și Cineva are grijă de sufletele neputincioase a adus de-a lungul timpului multe păreri. Acest lucru nu înseamnă că trebuie judecați. Un adevăr esențial este acela că fiecare este liber să creadă în ce dorește. 

Împărțirea religiilor a condus în anumite contexte la războaie și de aceea în prezent este un adevărat haos când vine vorba despre credință. Pe teritoriul autohton domnește creștinismul – religie monoteistă. Chiar dacă ar trebui să fie una și aceeași și să facă referire la vechile tradiții transmise de Biblie. 

Limbajul autentic, ebraic a fost tradus întocmai pentru ca învățăturile să fie accesibile tuturor popoarelor. Acest lucru a făcut și ca unele aspecte să fie considerate a fi interpretate. Din acest motiv cărțile, cântecele, istorioarele sunt menite să călăuzească pașii doritorilor pe calea cea dreaptă a creștinismului. Un punct de reper este Librăria Maranatha, ce are în categoria Resurse crestine cărți cu învățături ce îmbunătățesc sentimentele spirituale.

Toleranța – o atitudine creștină?

Îngăduința, în general este văzută de societatea actuală ca un semn de slăbiciune. Cărțile creștine ne învață să ne iertăm aproapele și să îl înțelegem. În schimb tot din scrierile biblice este redată și înclinația omului spre păcat, în special orientarea spre a judeca ceea ce nu pare corect. 

Oamenii sunt atât de diferiți încât, fără un exercițiu constant de acceptare a diferențelor dintre oameni ar duce la un haos general. Societatea actuală merge mai mult pe ideea de uniformizare în masă decât pe toleranță. Istoric vorbind, nerespectarea dreptului de liberă alegere a fost un factor în destrămarea popoarelor. 

Dacă privim mai aproape, la evenimentele produse de la revoluție încoace, libertatea și democrația par a fi doar pe hârtie. În realitate societatea acceptă doar persoanele ce sec onformează regulilor generale. Încătușarea psihică fiind mai de impact decât cea fizică din perioada comunistă. Acest lucru a fost adus în vedere de către persoanele ce și-au trăit anii tinereții în perioada de glorie a regimului comunist.

Până la urmă întrebarea este cum este mai bine? Libertate sau control impus? Părerile sunt împărțite, dar o anumită formă de control, fie că este vorba despre legi lumesti sau porunci din scriptura sunt utile oamenilor din toate categoriile. 

Respectarea unor norme impuse personal prezintă riscul de a nu le respecta sau de a afecta apropele. Religia creștină rămâne ca un far ce ghidează oamenii să depășească provocările lumești. 

Orice definiție a îngăduinței poate fi săracă și îndoielnică dacă nu sunt luate în considerare aspecte spirituale mai presus de capacitatea omenească de gândire. Modele ce sunt valabile și astăzi în ceea ce privește cuvintele scrise pe nisipul vremii și care pot domoli inimi se regăsesc în cărțile din categoria Resurse creștine a Librăriei Maranatha. 

Învățăturile religioase sunt pretexte ce dechid noi perspective de iertare pentru cei care au răbdare și își deschid inima spre calea spirituală.  Titlurile care au transformat ideea despre credință se regăsesc aici https://www.librariamaranatha.ro