In timp insa folosirea produselor cosmetice incepe sa lase urme. Multe produse cosmetice sunt realizate si din substante chimice care afecteaza tenul in timp. De aceea deseori se recomanda renuntarea la produsele cosmetice, sau cel putin inlocuirea acestora cu cosmetice bio.

Cele din urma sunt mult mai prietenoase cu tenul, asa ca in randurile urmatoare iti vom oferi mai multe motive pentru care ar trebui sa folosesti cosmeticele bio, in locul celor care au si substante chimice.

Sunt 100% naturale

Un prim motiv pentru care ar trebui sa folosesti cosmeticele bio este faptul ca acestea sunt prietenoase cu tenul tau.

Daca in general cosmeticele pe care le folosim in fiecare zi au si ingrediente chimice, despre care studiile spun ca pot cauza chiar si aparitia cancerului, cosmeticele bio nu prezinta aceste riscuri. Iar asta deoarece sunt realizate numai din produse 100% naturale. Astfel, nu numai ca ne ajuta sa obtinem un aspect mai atragator ci totodata ne garanteaza ca sanatatea noastra nu va fi afectata in niciun fel.

Riscurile de a dezvolta alergii sunt minime

Un alt motiv pentru care ar trebui sa folosesti cosmeticele bio este riscul foarte scazut de a dezvolta alergii. Acestea nu contin proteine sintetice, precum cosmeticele obisnuite, dar nici conservanti chimici.

Se recomanda totusi verificarea listei de ingrediente deoarece unele persoane pot fi alergice la anumite uleiuri naturale sau la alte produse.

Nu te imbatranesc

Efectul cosmeticelor clasice este imbatranirea tenului. Pe scurt, iti asigura un aspect placut acum, insa totodata iti fac si foarte mult rau.

Cosmeticele BIO nu iti imbatranesc pielea si nu au alte efecte negative, iar acesta ar trebui sa fie un motiv solid pentru a le folosi mai des.

Asigura o crestere sanatoasa bebelusilor

Produse cosmetice folosim si in cazul bebelusilor, iar acestia sunt mult mai sensibili decat adultii. De exemplu, pielea retine aproximativ 60% din substantele produselor de ingrijire pe care le folosim.

De aceea ar trebui sa optezi pentru produse cosmetice BIO atunci cand vine vorba de ingrijirea celui mic. Iar asta deoarece reprezinta cea mai sigura varianta si asigura o crestere frumoasa si sanatoasa.

Intre natural si BIO exista mari diferente

Probabil ca vei vedea deseori cosmetice cu ambalaj pe care se mentioneaza faptul ca este un produs natural. Intre un produs natural si unul bio exista insa diferente mari, pe care ar trebui sa le cunosti. Un produs natural trebuie sa aiba minim 15% ingrediente naturale, deci foarte probabil ca restul ingredientelor sa fie chimice.

In cazul produselor BIO, regulile spun trebuie sa aiba minim 95% ingrediente naturale si certificate.

Alte informatii utile despre cosmeticele BIO

Ceea ce mai trebuie sa stii despre cosmeticele BIO este faptul ca acestea au o valabilitate cu mult mai mica spre deosebire de cosmeticele obisnuite. De obicei aceasta nu trece de 6 luni.

Valabilitatea mica este cauzata de faptul ca nu se folosesc substante chimice, la fel ca in cazul produselor cosmetice obisnuite care au o valabilitate mult mai mare.

Totodata trebuie sa ai foarte multa grija cu modul in care pastrezi cosmeticele bio. Locul in care le tii nu trebuie sa fie expus la soare sau la umiditate, iar temperatura sa fie undeva intre 18 si 25 de grade.

Asadar, acestea fiind spuse speram ca te-ai convins ca trebuie sa renunti cat se poate de mult la cosmeticele care au ingrediente chimice si chiar sa le inlocuiesti cu cosmeticele bio. Cu siguranta rezultatele se vor vedea intr-un timp scurt si vor aduce foarte multa satisfactie.