Stomatologia modernă vine în întâmpinarea afecțiunilor dentare cu soluțiile cele mai potrivite. Conform studiilor, pentru unul sau mai mulți dinți lipsă cel mai recomandat tratament este cel cu implant dentar.

Implantul dentar, cea mai potrivită soluție pentru tine

 

Acest tratament este unul dintre cele mai recomandate atunci când vine vorba despre dinți lipsă. Un implant dentar înlocuiește dintele natural, preluând cu succes caracteristicile acestuia: formă, aspect și funcționalitate.
În situația unor dinți lipsă, te poți confrunta atât cu problema de aspect, cât și cu dificultăți de masticație. Acestea din urmă îți pot afecta digestia, crescând riscul apariției durerilor de stomac sau a tulburărilor gastrice.

De asemenea, ești pus în situația de a renunța la alimentele tale preferate, începi să suprasoliciți dinții rămași pe arcadă, iar ușor, ușor încep să îi afectezi și pe aceia.
Este important să știi că un implant dentar se inserează la 8 luni după extracție, perioadă în care zona se vindeca. Daca nu realizam la momentul potrivit inserarea implantului, cu timpul, dinții vecini spațiului rămas gol vor începe să se apropie, nemaiavând loc coroana dentară.


Tratament modern și de calitate

În prezent, există o serie de implanturi dentare potrivite pentru fiecare pacient în parte, conform nevoilor lui. Discută cu medicul specialist pentru a face alegerea corectă.

De-a lungul anilor s-au realizat studii și cercetări amănunțite pentru a obține rezultatele de care ne bucurăm astăzi: tratamente cu implanturi dentare care rezista pe termen lung. Marile firme au investit bani, timp și energie în crearea unui sistem atât de inovator și benefic organismului uman, care să redea identic aspectul și funcționalitatea dinților naturali.

Atunci când optezi pentru inserarea unui implant dentar, este nevoie să te asiguri de calitatea acestuia. Un implant de calitate nu va fi niciodată ieftin. Investește în sănătatea dinților tăi, pentru a evita agravarea problemelor în timp.

Top 5 beneficii ale implantului dentar

  • Creează un aspect estetic

Unul dintre cele mai importante beneficii ale implantului dentar este aspectul pe care acesta îl oferă. De fapt, partea vizibilă a implantului este dată de coroana dentară. Aceasta este identică cu cea naturală, oferind un zâmbet complet și impecabil.

  • Previne migrarea dinților vecini

Implantul dentar te ajută să eviți riscul creării spațiilor între dinți sau a apropierii acestora. Îndepărtezi astfel posibilitatea unei igiene orale îngreunate, care ar duce în timp la apariția cariilor sau la probleme parodontale.

  • Oferă stabilitate

Dacă înainte de inserarea unui implant dentar, masticația se realiza greoi, cu teamă, după aceasta te poți bucura de o funcționalitate optimă, de siguranță și de alimentele tale preferate.

  • Rezultatele sunt pe termen lung

Acordă o atenție sporită perioadei de osteointegrare a implantului și celei de vindecare, pentru a te asigura că rezultatele obținute vor fi cele dorite. Respectă în continuare recomandările medicului specialist, ai grijă de igiena ta orală și realizează controale regulate pentru a vedea cum evoluează tratamentul. Odată realizați acești pași, te poți bucura de implantul dentar chiar și întreaga viață.

  • Dinții vecini nu sunt afectați

Din contră, implantul dentar împiedică migrarea acestora. Inserarea unui implant nu implică nicio procedură ce ar putea dăuna dinților vecini. Nu presupune șlefuire sau sprijin pe aceștia.

Asadar ai toate motivele sa apelezi la tratamentul cu implant dentar pentru a-ti inlocui dintii lipsa si pentru a-ti recapata increderea de sine.