(P) Cum să reintri în ritmul de școală ca părinte

(P) Cum să reintri în ritmul de școală ca părinte

Programat vacanțe și consultații la doctor, mers zi de zi la serviciu, făcut cumpărături, gătit, făcut curat și multe altele – acestea sunt doar câteva dintre taskurile unei super-mame în anul 2019. Deja supraaglomerată în mijlocul responsabilităților, plannerelor și reminderelor de calendar, femeia modernă jonglează astăzi viața de birou cu cea de familie în mod elegant și dibaci.

Ca și cum nu ar fi fost de-ajuns, toamna anunță reîntoarcerea la școală a celor mici și odată cu ea, adăugarea pe listă a unor noi sarcini și obiceiuri care să îți dea programul peste cap. De la trezitul copiilor dimineața până la pachețelul de mâncare pentru școală, anul școlar poate reprezenta mai degrabă o sursă de stres decât de ușurare pentru unii părinți.

Acomodarea la noul ritm de viață poate fi dificilă atât pentru cei mici, cât și pentru tine, motiv pentru care ne-am gândit să îți ușurăm tranziția cu o serie de tips & tricks care s-ar putea să te ajute!

Crează un program stabil după propriile tale reguli

Dacă nu ești deja obișnuită să te trezești foarte devreme pentru serviciu, crează-ți cu o lună sau două înainte de începerea școlii un program care să îți ușureze tranziția către anul școlar atunci când va veni. Specialiștii spun că e nevoie de 60-66 de zile consecutive de practică înainte de a se instala un obicei nou, așa că e bine să începi din timp. Mai mult decât atât, ai grijă să investești timpul în plus în tine. O sesiune de meditație, yoga, timp extra în duș pentru răsfăț, orice ar fi, bucură-te din plin de momentele câștigate în plus căci în viitor ele vor fi ocupate cu pregătirile pentru școală. Astfel, vei fi mai relaxată, corpul tău va suporta mai ușor trecerea la noul program și vei întâmpina școala cu forțe proaspete.

Poți practica același lucru și cu cei mici, trezindu-i dis-de-dimineață cu scuza desenelor animate care rulează la televizor doar dimineața, a mersului la plimbare prin parc sau diverse alte mici activități recreative care i-ar entuziasma. 

Transformă fiecare „ trebuie ” într-o plăcere

Odată cu reîntoarcerea la școală, se adună o multitudine de sarcini și activități pe lista lucrurilor de făcut. Încearcă să faci din fiecare task de tipul „trebuie să…” o activitate pe placul tău și al celor mici. Cea mai consumatoare de timp și de bani activitate dintre toate rămâne însă (re)achiziționarea de rechizite, prin care trece orice părinte mai devreme sau mai târziu. 

Fă drumuri mai dese la magazin, luând diverse articole școlare în drumul tău spre raioanele de lactate, făinoase sau altele. Decât să îți treci în calendar o dată stresantă în care cumperi o sacoșă întreagă de rechizite și resimți din plin valoarea lor, ar putea fi mai benefic să achiziționezi câte un tip de produs în cadrul cumpărăturilor tale săptămânale pentru care oricum te-ai fi dus la magazin. Un alt secret important este acela de a miza pe produse de calitate, dar care sunt totuși accesibile ca preț, cum sunt de exemplu cele de la Maped Romania, ca să te asiguri că nu cumperi acum tranșa 1 de rechizite, iar peste 2 luni altele care să le înlocuiască pe primele deja stricate.Învață din propriile greșeli

Asigură-te că previi toate micile „greșeli” ale anului trecut care au ajuns să îți consume mult timp (și mai mulți nervi) de-a lungul anului școlar. Dacă ții minte că cel mic a distrus majoritatea stilourilor obișnuite fiindcă este stângaci, asigură-te că îi achiziționezi produse special concepute pentru stângaci; dacă ai petrecut tot anul mai mult timp decât era necesar spălând rufe și ghiozdane murdare de carioci, orientează-te către seturi de carioci ultra-lavabile sau care vin cu soluții împotriva pierderii capacelor; dacă știi că te-ai împiedicat adesea de kit-uri de geometrie rupte, află că acum există rigle și tăblițe din material flexibil… și multe altele! 

Deși par lucruri mărunte, ele pot deveni o sursă suplimentară de stres pentru tine și, așa cum se întâmplă de fiecare dată, ele pot apărea întocmai în momentele cele mai nepotrivite. În loc să alergi de la supermarket la meetingul acela important de la birou, mai bine te bucuri de liniștea pe care ți-ai asigurat-o din timp, chiar înainte de începutul școlii.

Cei de la Maped vin cu soluții pentru toate problemele de mai sus și sprijină orice părinte în demersul de reintrare în ritmul de școală, așa că profită din plin de ofertele pe care le au perioada aceasta. 

Descoperă-le produsele salvatoare pe www.maped.com.ro sau pe rețelele de socializare: Facebook http://facebook.com/MapedRomania sau @maped.ro pe Instagram!