(P) Cum să previi căderea părului?

(P) Cum să previi căderea părului?

Pentru multe femei, nimic nu este mai îngrijorător decât atunci când observă că părul lor este lipsit de volum și că începe să cadă prea tare. Deși este normal să pierzi undeva de la 50 la 100 fire de păr pe zi, dacă sesizezi că numărul e mult mai mare de atât, deja reprezintă o problemă. Cauzele pot fi multiple, de la genetică la modul în care vă stylizați părul. 

Deoarece aceasta este o problemă care afectează din ce în ce mai mult femeile pe măsură ce îmbătrânesc, există și o varietate de produse și sfaturi care pot contribui la combaterea căderii părului. Dacă ați observat că părul pare a fi mai rar în ultimul timp, încercați să folosiți câteva dintre sfaturile de mai jos pentru a remedia problema. Dacă nu începeți să vedeți rezultatele în câteva luni, un simplu test de sânge poate determina dacă pierderea parului este cauzată de o stare de sănătate subiacentă.

        Evită coafurile care trag de păr

La ce ne referim prin asta? Deși poate părea ciudat, trebuie evitate cozile, cocurile și orice alte coafuri ce trag prea tare de firul de păr. Această tensiune cauzată de acest coafuri strânse poate duce la căderea și pierderea părului. Dacă totuși dorești să îți prinzi părul, cea mai bună soluție este într-o coadă lejeră, cu o clamă care să nu fie prea strânsă! Știm că e un lucru oarecum ciudat și că atunci când ai părul foarte rar vrei mai degrabă să-l prinzi decât să-l lași pe spate, dar fii atentă să nu faci mai mult rău!

         Redu din aparatele care îți pot arde părul!

Căldura este întotdeauna nepotrivită pentru păr. Ea face ca legăturile din firele de păr să se fractureze, cauzând un pă fragil care se rupe și cade. Dacă decizi să utilizezi o placă sau un ondulator, asigur-te că nu îl lași prea mult pe o parte a părului și mută-l la fiecare zece secunde. De asemenea, ține cont de faptul că dacă auzi zgomote „ciudate' sau te frigi la degete, setarea de căldură este prea mare și îți arzi părul. Încearcă să lăși părul să se usuce în mod natural cât mai des posibil și când folosești unelte de styling, asigură-te că utilizezi un spray termic care va diminua deteriorarea pe care acestea o produc asupra părului.

  1. Fii atentă la ce produse folosești!

La fel cum căldura este foarte dăunătoare părului, tot așa sunt și o varietate de tratamente de prelucrare chimică oferite de unele saloane. Cresterea chimica a parului, albirea si luminarea parului pot provoca daune severe rădăcinilor, slăbind parul și provocând pierderea acestuia. Întotdeauna încearcă să rămâi la stilul și culoarea naturală mai ales dacă te confrunți cu pierderea parului. Dacă utilizezi în mod regulat  tratamente chimice, asigură-te că îi oferi părului și o soluție naturală de hidratare cel puțin o dată pe săptămână!

           Apelează la vitamine pentru păr!

Alimentele bogate în vitamine și minerale, cum ar fi fierul, zincul și vitamina B12, pot ajuta la revitalizarea firelor de păr. Asigură-te că incluzi în dieta ta o mulțime de verdeață cu frunze, nuci, fasole, pește și carne slabă. Dacă ai dificultăți în obținerea unor cantități suficiente de nutrienți în dieta zilnică, un supliment alimentar bun te poate ajuta să acoperi lipsa, indiferent de dieta pe care o ai. 

De asemenea, mai există și soluția vitaminelor special concepute pentru a preveni căderea părului. Farmacia Arsene pune la dispoziție o gamă de vitamine create din ingrediente naturale, deci complet inofensive, care îți pot oferi o poadoabă capilară cum n-ai visat niciodată. Este important însă să ții cont de toate sfaturile noastre dacă îți dorești maximum de beneficii!