Ajută-te cu suplimente

Oricât de sănătos am mânca, nu e de ajuns să consumăm fructe, legume, proteine sau grăsimi sănătoase pentru a sta departe de medicamente. E foarte important să renunțăm la fast food și la alte tipuri de alimente care ne fac mai mult rău decât bine, desigur, dar mai avem nevoie să adăugăm în meniul nostru zilnic și produse bio pentru imunitate, dacă vrem să ținem la distanță răcelile și afecțiunile de orice fel. Acestea vor suplimenta aportul zilnic de substanțe hrănitoare pentru celulele noastre și vor determina organismul să lupte mai mult pentru a ține bolile la distanță. Produsele pe bază de lămâie, usturoi, echinaceea, propolis sau ghimbir sunt doar câteva din cele care îți vor întări sistemul imunitar.

Fă plimbări lungi și dese

Ai fi tentat să crezi că stând mai mult izolat decât într-un loc aglomerat ți-ar face mai bine. Ei bine, nu este adevărat. Intrând în contact cu cât mai mulți oameni, corpul tău va cunoaște mai multe tipuri de germeni, în raport cu care ar deveni imun. În același timp, aerul curat te ajută să îți regenerezi mai rapid celulele și să respiri mai ușor, adică să elimini toxinele acumulate mai bine. Te-ai gândit că poate acesta este motivul pentru care oamenii care trăiesc în zone montane sunt mai sănătoși și trăiesc pentru mai mult timp decât cei care locuiesc într-un oraș poluat?

Oferă-ți clipe de relaxare

Suntem cu toții angrenați în diverse activități zilnice și mai găsim cu greu o clipă de răgaz în care să ne relaxăm cu adevărat. Trebuie, însă, să găsești o activitate care te ajută să te deconectezi și să o faci cel puțin o dată pe săptămână, ca să te recompensezi pentru efortul depus și să îți încarci bateriile pentru perioada care urmează. Stresul ucide mai mult decât o fac bolile incurabile, așa că gândește-te care ai fi activitatea care te-ar ajuta să te deconectezi de la rutină și pune-o în practică. Poate îți place să înoți sau poate adori să urci muntele. Ori poate îți prinde bine un masaj sau un pahar cu vin alături de cineva drag. Orice ți-ar plăcea, ia o pauză cât de des poți. Când a fost ultima dată când ai închis ochii și nu te-ai mai gândit la nimic?

Dormi suficient

Fiecare organism este diferit de celălalt. Așa ar trebui să fie și programul tău de somn. Dacă ai un job care îți impune un anumit program, încearcă să nu găsești în acest aspect o sursă de stres, ci adaptează-te de așa manieră încât să te poți odihni cu o noapte înainte cum trebuie. Dacă programul tău nu este unul fix, atunci poți jongla în voie cu orele de somn, care nu ar trebui să fie mai puține de opt în fiecare seară. Studiile arată că mai puțin de șapte ore de somn pe noapte te pot face vulnerabil în fața microbilor sau a bacteriilor de trei ori mai mult.

Puțină ordine în viața ta te-ar putea transforma într-un organism în fața căruia virușii și microbii nu au șanse, deci lucrează la mici adaptări ale programului tău și vei vedea cum viața ta se schimbă!