Vara este pe sfârșite, trecem și de toamnă și mai avem un pic și ne pregătim de Revelion. Cu doar câteva luni până la petrecerea dintre ani, este imposibil să nu ne gândim cât de bine ar fi să ne putem păstra silueta pentru care am muncit atât de mult ca să o etalăm la plajă și să ne bucurăm de ea și în rochia specială pentru sărbătorile de iarnă. Dar dacă am ajuns până în acest punct, de acum încolo este simplu, și cel mai practic truc care ne poate ajuta să ne păstrăm talia de vis este schimbarea atitudinii față de consumul de apă.

Da! Nimic mai ușor! Fără diete epuizante și fără a ne supune niciunui supliciu, apa ne ajută să ne ținem sub control greutatea corporală și să ne păstrăm silueta așa cum ne dorim, dacă pur și simplu o bem când trebuie!

5 Moduri în care apa te ajută să-ți păstrezi silueta suplă

#1 Apa reduce pofta de mâncare

Dacă vrei să-ți păstrezi greutatea sau să slăbești într-un mod sănătos, atunci trebuie să mănânci regulat, la ore fixe. Obișnuindu-ți corpul astfel, el nu va mai simți nevoia să facă depuneri de grăsime pentru zile negre deoarece va știi că primește tot ce are nevoie imediat ce se face ora de masă. Însă, până în momentul când acest program devine o rutină, te vei confrunta și va trebui să învingi senzația de foame mai ales între masa de prânz și cea de seară. Dar dacă este vorba de un interval de doar câteva ore, îți poți păcăli stomacul cu un pahar de apă și astfel îl poți face să aștepte până la prima masă.

#2 Apa stimulează arderile din organism

Fără apă organismul uman nu poate metaboliza grăsimile și carbohidrații. Procesul se numește lipoliză, iar primul pas în îndeplinirea sa este reprezentat de hidroliză. Iar hidroliza apare atunci când moleculele de apă interacționează cu grăsimile pentru a crea glicerol și acizi grași. De aceea, consumul de apă promovează nu doar arderile grăsimilor pe care le conțin alimentele consumate, dar și cele existente deja în organism, contribuind la scăderea în greutate.

#3 Apa ajută la detoxifierea organismului

Când organismul nu are suficientă apă, atunci nu poate produce urină sau transpirație. Astfel, toxinele rămân în corp și pot determina efecte grave la nivelul rinichilor care în condiții de deshidratare, rețin lichid. Tot deshidratarea contribuie la instalarea constipației, un alt motiv pentru care nu numai că nu reușim să pierdem în greutate, dar nici nu putem să ne detoxifiem corpul în mod corespunzător. Hidratarea este o metodă excelentă de a elimina efectele negative ale toxinelor din organism. Prin ea putem scăpa de câțiva centimetri problematici din talie și de asemenea, de câteva kilograme constând în apa reținută de corpul nostru.

#4 Apa ne ajută să consumăm mai puține calorii

Apa nu conține calorii și astfel, prin înlocuirea celorlalte tipuri de băuturi cu apă, poți ajunge la un consum zilnic de calorii cu până la 500 de calorii mai mic. E adevărat că la început îți va lipsi gustul de cappuccino cu tot zahărul său din belșug, dar atunci când vei începe să realizezi că te simți mai bine după un pahar de apă decât după o bombă calorică, nici nu ți se va mai face poftă!

#5 Apa sporește efectele efortului fizic

Apa ajută mușchii să se refacă după un efort fizic intens și contribuie la buna funcționare a organelor interne. O hidratare corespunzătoare face ca exercițiile fizice să aibă cele mai bune rezultate și de aceea specialiștii recomandă consumul apei înaintea, în timpul și după efectuarea antrenamentului.

De unde poți face rost de apă bună pentru organism?

Apă potabilă sănătoasă și gustoasă ai deja la discreție acasă și te poți bucura de ea în confortul propriului cămin. Nu ai localizat-o încă? Curge la robinet și tot ce ai nevoie ca să o faci numai bună de băut este o cană filtrantă Style cu filtru Maxtra+ fabricată de brandul german BRITA.

Înainte de a cheltui o avere pe diete costisitoare și programe de întreținere a siluetei, încearcă să-ți îmbunătățești stilul de viață prin consumul de apă, atât de benefic pentru organism și economisește și banii pe care îi dădeai până acum pe apa din comerț.

Un litru de apă din comerț este aproape la fel de scump ca un metru cub de apă rece de la robinet. Cu alte cuvinte, un metru cub de apă fiind echivalent ca volum cu o mie de litri, consumând doar apă din comerț ajungi să plătești pentru apa potabilă de o mie de ori mai mult decât dacă ai folosi apa de la chiuvetă.

Filtrul Maxtra+ conceput de compania germană BRITA reduce considerabil concentrația de clor, calcar și alte impurități din apă, obținându-se astfel o apă cu un gust și un miros mult îmbunătățite. În plus, prin punerea la dispoziție e unui element vital vieții, te scutește de sute de drumuri către și de la supermarket efectuate pentru achiziția apei. Mai mult te ajută și să dezvolți un spirit ecologic, prin reducerea consumului sticlelor de plastic.

În medie, într-un an, o familie care consumă apă din comerț în locul celei de la robinet, produce nu mai puțin de 1500 de deșeuri de plastic constituite de sticlele folosite ca ambalaj. Astfel, prin folosirea unui filtru Maxtra+ pentru filtrarea apei, chiar și o singură familie poate face o diferență și contribui la existența unui mediu mai curat.

După cum vezi, pornind de la  siluetă și continuând cu grija pentru mediu, dar și posibilitatea de a economisi banii pe care altfel i-ai fi cheltuit pentru apa de băut, profitând acum de oferta lunii septembrie și achiziționând o cană filtrantă Style cu filtru Maxtra+, ai o mulțime de motive să-ți schimbi obiceiurile legate de consumul de apă. Nu mai aștepta și odată cu schimbarea anotimpurilor, schimbă-ți și tu atitudinea față de alimentație și adoptă un obicei care-ți va fi util toată viața.