(P) Cauți o saltea de pătuț pentru bebe? Iată cum o alegi pe cea mai potrivită!

(P) Cauți o saltea de pătuț pentru bebe? Iată cum o alegi pe cea mai potrivită!

Considerat unul dintre cele mai importante obiecte din camera nou-născutului, pătuțul bebelușului are rolul de a oferi confort și protecție copilașului. Micuțul tău își va petrece aproape tot timpul în acest loc, tocmai de aceea ar trebui să alegi ce e mai bun de pe piață. Dacă în privința pătuțului ai găsit cel mai potrivit model, cu siguranță nu ai uitat și de salteaua de dedesubt. Acest accesoriu deosebit de important îl va ajuta pe cel mic să se dezvolte armonios și să aibă parte de toată odihna necesară creșterii sale. Alegerea acestui obiect poate fi dificilă uneori, însă dacă vei ține cont de anumite criterii, vei găsi în magazine cea mai potrivită saltea patut bebe. Iată câteva dintre acestea! 

Dimensiunea e importantă

Înainte de a cumpăra o saltea de pătuț pentru bebe, ai grijă să măsori patul în interior. Salteaua trebuie să fie cu un centimetru mai mică decât dimensiunile patului pentru a putea fi fixată corespunzător în el. Unele modele au o saltea de pătuț pentru bebe încorporată, însă există părinți care preferă să o înlocuiască pentru garanția calității. Nici achiziționarea pătuțului nu ar trebui neglijată, iar aici poți alege dintr-o mulțime de modele: https://favi.ro/produse/categorie/patuturi-pentru-copii

Fermitatea contează 

O saltea de pătuț pentru bebe trebuie să fie cât mai fermă, astfel încât să reducă riscul de sufocare al micuțului. Modelele prea moi și pufoase pot fi periculoase, mai ales pentru bebelușii foarte mici. Asigură-te că ai testat fermitatea saltelei prin presarea cu palmele atât în centrul acesteia, cât și pe margini. Îți vei da seama că o saltea de pătuț pentru bebe este potrivită atunci când aceasta revine la forma inițială, fără ca urma palmei să rămână pe ea. 

Materialul dictează confortul

Materialul sau, mai bine zis, umplutura celui mai potrivit model de saltea de pătuț pentru bebe este un element primordial dacă vrei ca nou-născutul tău să se bucure de confort sporit. Saltelele umplute cu burete sau cu spumă sunt mai ieftine, însă fermitatea lor este, de cele mai multe ori, îndoielnică. Magazinele pun la dispoziția părinților și modele de saltea de pătuț pentru bebe cu arcuri, mult mai ferme și mai rezistente. De asemenea, o altă variantă folosită din ce în ce mai des de producători constă în material organic. Pe lângă faptul că saltelele din materiale naturale nu provoacă alergii, acestea îi oferă bebelușului mai mult confort într-un mediu lipsit de toxicitate. 

Aerisirea joacă un rol esențial

Un alt criteriu pe care ar trebui să îl ai în vedere atunci când alegi o saltea de pătuț pentru bebe este gradul de aerisire pe care aceasta îl permite. Aerul trebuie să circule, astfel încât să limiteze și chiar să împiedice dezvoltarea microbilor din interior. De regulă, saltelele pentru copilași sunt prevăzute cu găuri pe lateral, care permit o bună circulație a aerului. 

Orice saltea ar trebui să aibă husă

Cea mai potrivită saltea de pătuț pentru bebe trebuie să fie prevăzută cu o husă protectoare, cât mai subțire, care poate fi ușor îndepărtată pentru spălare. De asemenea, materialul din care este confecționată husa ar trebui să aibă și un strat impermeabil pentru a nu permite pătrunderea lichidelor în interior. 

După cum vezi, nu e atât de simplu să alegi cea mai potrivită saltea de pătuț pentru bebe, mai ales dacă îți dorești ca micuțul tău să se bucure de tot confortul și să fie în deplină siguranță. FAVI.ro este locul în care vei găsi o gamă variată de astfel de produse la prețuri accesibile pentru bugetul tău! Intră și convinge-te!