Exista, insa, anumiti factori care ne pot influenta favorabil sau nu alegerea unei canapele din piele naturala. Mai exact, este vorba despre avantajele si dezavantajele cu care aceasta vine la pachet. Afla mai multe detalii, in continuare!

Avantajele unei canapele din piele naturala

Avantajul principal al unei canapele din piele naturala consta in faptul ca acest tip de piese de mobilier emana foarte multa eleganta si se caracterizeaza printr-un rafinament atemporal care da un aer deosebit de stilat oricarei incaperi, indiferent ca e vorba de un living, un birou sau o receptie. Mai mult decat atat, pielea naturala este extrem de versatila, potrivindu-se de minune cu orice tip de amenajare si orice cromatica, fara a se demoda vreodata.

Un alt avantaj al unei canapele din piele naturala il reprezinta usurinta cu care aceasta poate fi curatata. Datorita faptului ca pielea este un material impermeabil, petele de vin ori cafea sau mirosurile neplacute, precum cel de fum de tigara, nu vor fi o problema. Asadar, daca ai varsat din greseala o ceasca de cafea sau un pahar cu vin, poti sta linistita, deoarece canapeaua ta se va curata foarte usor, fara ca pata sa patrunda in material, asa cum este in cazul stofei sau a altor textile. Deci, o canapea din piele naturala reprezinta o investitie sigura pe termen lung: nu se decoloreaza, nu se pateaza, nu-si subtiaza textura si nu prinde mirosuri.

Daca iti doresti sa conferi o nota de lux incaperii tale, pielea naturala este alegerea ideala. Spre deosebire de materialele textile, pielea ofera senzatia de confort maxim si statut social inalt. In plus, majoritatea canapelelor din piele naturala au un design impozant, precum modelul Chesterfield, decorat cu butoni fancy.

Dezavantajele unei canapele din piele naturala

Atentie! Pielea naturala este sensibila la razele soarelui, iar daca acestea actioneaza asupra sa in mod direct exista riscul ca materialul sa crape in timp. Astfel, evita amplasarea unei canapele din piele naturala langa geam sau un perete vitrat. Un alt dezavantaj al acestui tip de canapele poate fi faptul ca pe timpul iernii pielea pare rece la prima atingere, in timp ce vara produce senzatia de supraincalzire.

Canapelele din piele naturala nu sunt recomandate persoanelor care detin animale de companie precum caini sau pisici, deoarece materialul poate fi foarte usor zgariat de catre acestea si, prin urmare, deteriorat. Nu in ultimul rand, daca iti doresti o canapea extensibila, pielea nu este cel mai recomandat material, deoarece asternuturile pot aluneca in timpul somnului.