(P) Alungă durerile de picioare peste noapte

(P) Alungă durerile de picioare peste noapte

Salteaua ortopedică nu e recomandată doar celor cu probleme ale coloanei. Întregul sistem circulator are de suferit în urma unui somn prost. Iar de starea venelor și a arterelor depinde sănătatea multor organe, care suferă dacă nu sunt irigate corect sau suficient.

Durerile de picioare, mai ales de genunchi, ni se par firești, mai cu seamă pe măsură ce înaintăm în vârstă. Și amânăm vizita la medic, și ne tratăm cu tot felul de leacuri… Căci ce rost are să bați drumul până la un doctor, pentru o durere?! Ba mai mult, medicul te mai și „îmbuibă' cu pastile. Care, pe lângă faptul că intoxică organismul, mai și costă un pumn de bani! Dar, până la urmă, tot la mâna specialistului ajungi. Și atunci e posibil să te coste mult mai mult ignoranța. Ca să nu mai spun că e posibil să ai parte de o recomandare-surpriză: salteaua ortopedică.

De ce ne dor picioarele?

Lăsând la o parte efortul depus într-o zi solicitantă, durerea de picioare nu se prea justifică dacă suntem sănătoși. Sănătatea precară a vaselor de sânge nu înseamnă doar prezența varicelor, a hemoroizilor, a durerilor și umflăturilor la nivelul picioarelor. Amorțeala, furnicăturile, durerile musculare în timpul mersului, înroșirea sunt și ele semne că vasele de sânge au de suferit. Dacă există și cel puţin doi dintre factorii de risc cardiovascular – colesterol crescut, diabet, hipertensiune arterială sau tabagism – atunci se impune o examinare periodică, pentru a vedea dacă există o micşorare sau o lărgire a vaselor de sânge. O proastă circulație a sângelui dăunează întregului corp, din cap până-n picioare. Deoarece circulația oxigenului prin sânge către creier este îngreunată. Pe de altă parte, cine s-ar gândi că o formă de cancer la organele interne sau o hepatită pot da dureri de genunchi? Ei bine, se poate.

Atenție la genunchi!

În foarte multe cazuri, bolile nu se manifestă cum credem noi. Dau semne când deja sunt bine instalate și în locuri total neașteptate. Așa se face că unele boli „lovesc' nemilos în genunchi. Hernia de disc, hepatitele virale de tip B sau C, cancerul testicular, guta, osteoartrita sunt numai câteva dintre acestea. Iar când cartilajele articulare se deteriorează, lucruri obișnuite, precum așezatul pe scaun, mersul și chiar dormitul, devin dureroase și dificile.

Când e de ajutor salteaua ortopedică

O saltea ortopedică este de un real folos încă de dinainte de a apărea durerea. Folosită cu rol de prevenție sau ca tratament, salteaua ortopedică poate face minuni. Și asta pentru că, mai ales cea cu spumă cu memorie, distribuie uniform greutatea corporală. Și nu permite să se pună presiune în timpul somnului pe nicio parte a corpului.